Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Linné och hans familj

Linné och hans familj

Barometerns Förlag 1980. Inbunden med skyddsomslag. Boken är i nära nyskick men sk.omslaget är något nätt på framsidan. På våren 1735 reste Linné till Holland för att avlägga doktorsgraden i medicin. I utkast medförde han flera avhandlingar som nu blev tryckta. Därmed var grunden lagd till hans världsrykte som botanist. År 1738 återvände Linné till Sverige och slog sig ner som praktiserande läkare i Stockholm. Först då hade han råd att bilda familj tillsammans med sin troget väntande Sara Lisa.
1741 utnämndes Linné till professor i medicin och botanik vid Uppsala universitet. Som sådan var han en av de yppersta lärare universitetet någonsin haft. Åtskilliga av hans lärjungar sändes ut för att upptäcka botaniska och zoologiska ting i främmande världsdelar. Somrarna tillbringade familjen på Hammarby utanför Uppsala.
Carl von Linné avled den 10 januari 1778.
Ingrid Wallerström föddes 1891. I sitt nittioåttonde år lade Ingrid Wallerström fram sista delen i en trilogi om den världsberömde smålänningen Carl von Linné. Linné och hans familj är slutstenen i ett nästan tusensidigt arbete som tidigare har behandlat Carl von Linnés barndom, hem och skola (1974) och Christina, Linnés mor (1980).
Ingrid Wallerströms intresse för Linné går tillbaka till 1900-talets början när hon som nyutexaminerad lärarinna kom till Stenbrohult, Carl Linnaeus födelse- och barndomsbygd vid Möckelns stränder. Hon hörde bygdens folk tala det språk den unge Linnaeus hade talat.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9187764024
Titel
Carl von Linné
Författare
Wallerström, Ingrid - Barometern
Förlag
Kalmar : Barometern
Utgivningsår
1989
Språk
Svenska