Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rosemarys baby

Rosemarys baby

Wahlström & Widstrand 1976. Inbunden, 191 sidor.

Mycket gott skick.
Bok recensioner av Rosemarys baby :


ElinLeticia 2005-03-02 19:45
Det är 1966 och Rosemary är lyckligt gift med den talangfyllde skådespelaren Guy. I det otursförföljda hus som de flyttar in i blir Rosemary snart vän med en flicka i samma ålder. När denna tar livet av sig blir Rosemary och Guy vänner med det par som flickan bodde hos. Ungefär samtidigt slår äntligen Rosemarys högsta önskan in. Hon blir gravid. I början av graviditeten verkar allt bra, men snart börjar skrämmande ting hända, och när Rosemarys bästa vän dör en oförklarlig död börjar hon undra om det är något fel på barnet...

Boken gjorde liksom filmen succe, 1966 respektive 1967. Polanskis filmning av boken är nästan otäckt exakt, varje replik är ordagrant utgiven. Jag tycker i och för sig att boken är bättre på många sätt. Levin har ett underhållande och trivsamt sätt att berätta även om jag aldrig upplever boken särskilt skrämmande. Det är en bra men ganska medelmåttig bok. Jag kan rekommendera film och bok precis lika mycket.

(Intressant är om Roman P valde att göra film av boken på grund av de händelser som skett honom och hans fästmö - hon fick huvudet avhugget av en bestalisk satanist. Dessutom heter parets manliga hälft faktiskt också Roman)
Betyg 4

Nessa 2005-08-22 22:14
En berättelse om ett ungt par som lever lyckliga i sin drömvåning. Allt är bra - grannarna är trevliga, han (som är skådespelare) får de roller han vill ha, och hon väntar den baby de drömt om. Men i lyckan smyger sig sakta en känsla av något elakt och ohyggligt.
Betyg 4

92mja01 2005-11-14 12:58
Rosemary är den katolske bonddottern som har flyttat till New York och börjat ett nytt liv med den framåtsträvande skådespelaren Guy. När deras önskan om en stror lägenhet i ett gammalt trivsamt hus- Bramford- slår in blir dom överlyckliga. Efter ett tag i huset börjar en känsla av något ont, något hotfullt dyka upp, men när hon väl får reda på vad det är det för sent.

Den här boken börjar lite segt och hela första delen (det finns tre) är jag på vippen att sluta läsa den för att den är så seg. Deras småborgerliga förhållande och Guys karriär lockar inte alls. Men när man kommer in i andra förstår man att det bara var till för att bygga upp stämningen och när det väl börjar bli ruggigt så glömmer man småtråkigheten i början. En riktigt bra bok!
Betyg 4

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146126406
Titel
Rosemarys baby
Författare
Levin, Ira - Palme, Suzanne
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1976
Språk
Svenska