Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nattarbete

Nattarbete

Inbunden bok. Ersatz. 1 uppl. 2008. 302 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Understrykningar på tre sidor

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188858573
Titel
Nattarbete
Författare
Jáchym Topol
Förlag
Ersatz
Utgivningsår
2008
Omfång
302 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 216 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
537 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»Om Louis-Ferdinand Céline hade skrivit en uppväxtskildring hade det kanske resulterat i en bok som Jáchym Topols Nattarbete, en äventyrsroman om både barnsliga kurragömmalekar och historiens mörker.« Süddeutsche Zeitung

När de sovjetiska pansarvagnarna rullar in i Prag i augusti 1968, skickas den 13-årige Ondra och hans lillebror till sommarstället av fadern. I det vilda landskapet, bland hålor, brar och övergivna småbyar, har familjen ofta tillbringat sina semestrar. Ondra är förälskad i Zuza, värdshusvärdens dotter, och ser med skräckblandad längtan fram emot att träffa henne igen. Men upplevelsen av den första kärleken överskuggas av en serie märkliga mord i bygden och säkerhetstjänstens ständiga närvaro. Genom barnen försöker agenterna komma åt fadern och hans uppfinning, en vädermaskin, som verkar vara av största betydelse för statsmakten.

Åsynen av kringirrande ryska soldater i skogarna väcker minnen från kriget fördrivningen, morden på partisaner och judiska barn och det förflutna, undertryckt av den kommunistiska regimen, lever kvar i form av skuldkänslor och vidskeplighet. Den frysta tiden sätts åter i rörelse och likt en lavaström väller det förträngda fram under några regniga augustidagar.

I en märklig blandning av realism och fantasmagorier berättar Jáchym Topol om övergången från barndom till vuxenhet, om drömmar och ängslan i uppbrottstider. Nattarbete betraktas som den tjeckiske författarens hittills mest centrala verk.

Jáchym Topol poet, rocktextförfattare, »kultförfattare« är född i Prag 1962 som son till dramatikern Josef Topol. Han blev tidigt en förgrundsgestalt inom den tjeckiska undergroundkulturen genom sin litterära och musikaliska verksamhet. Topol gav ut tidskriften Revolver Revue och var den yngste att underteckna Charta 77, allt medan han försörjde sig som eldare och lagerarbetare.