Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Psykonauterna : rus och droger

Psykonauterna : rus och droger

Häftad bok

Nyskick. H:ström Text & Kultur | Utg. 2015 | Häftad. | 490 s. | 9789173272162 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Ernst Jünger hade redan på 1920-talet experimenterat med droger som eter, kokain och hasch. Med tanke på den noggrannhet och utförlighet som präglar Psykonauterna bör han relativt ingående ha bokfört konsekvenserna av de olika drogerna som han provade. Trettio år senare vände han sig själv till opium, meska­lin och LSD, vars inverkan på själsförmögenheterna Jünger redogör för ytterst öppenhjärtligt. Det är en krönika över njutningar, men döden hägrar ständigt i närheten, och njutningen består inte i det slocknade medvetandet, utan i ett medvetande upplyst av intighetens alltid påträngande närvaro; det är lika mycket en redogörelse över döden som över det pånyttfödda livet: Varje njutning lever genom anden. Och varje äventyr genom närheten till döden, som det kretsar kring. Denna utgåva innefattar även tilläggen Smärre skrifter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173272162
Titel
Psykonauterna : rus och droger
Författare
Ernst Jünger
Förlag
H:ström Text & Kultur
Utgivningsår
2015
Omfång
490 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
136 x 192 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
640 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ernst Jünger hade redan på 1920-talet experimenterat med droger som eter, kokain och hasch. Med tanke på den noggrannhet och utförlighet som präglar Psykonauterna bör han relativt ingående ha bokfört konsekvenserna av de olika drogerna som han provade. Trettio år senare vände han sig själv till opium, meska­lin och LSD, vars inverkan på själsförmögenheterna Jünger redogör för ytterst öppenhjärtligt. Det är en krönika över njutningar, men döden hägrar ständigt i närheten, och njutningen består inte i det slocknade medvetandet, utan i ett medvetande upplyst av intighetens alltid påträngande närvaro; det är lika mycket en redogörelse över döden som över det pånyttfödda livet: Varje njutning lever genom anden. Och varje äventyr genom närheten till döden, som det kretsar kring. Denna utgåva innefattar även tilläggen Smärre skrifter. Ytterligare författare: Jünger, Ernst Ytterligare översättare: Jonasson, Stig Ytterligare översättare: Carlquist, Erik