Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gud är större. Ett herdabrev för vår tid.
FRI FRAKT inrikes
Betala med Swish Fraktfritt Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188552969
Titel
Gud är större: Ett herdabrev för vår tid
Författare
Antje Jackelén
Förlag
Arcus Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
165 sidor
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
»Orden 'Gud är större' ifrågasätter alla anspråk som utger sig för att vara den yttersta sanningen. Och de gör det på ett mycket hälsosamt sätt. För om Gud alltid är större än det bästa vi kan åstadkomma, då gör vi gott i att alltid lämna en dörr på glänt för ett bättre vetande. Då är det rätt att söka samtalet med den som är annorlunda. Då är det viktigt att vi är uthålliga, i respekt för varandra och i tillitsfull bön om sanningens heliga anda» (ur boken).

Den 15 april 2007 vigdes Antje Jackelén till biskop i Lunds stift. Under sina fyra första år som biskop har hon gjort sig uppskattad som en välformulerad ledare och orädd debattör.

Gud är större är biskop Antjes valspråk. Gud är större är också titeln på denna bok där hon samlar sina reflektioner över trons och kyrkans betydelse i vår tid.

Vi lever i mötet mellan sekulariseringems följder, religionens ökande synlighet och de tidlösa frågornas närvaro. Tro spelar roll, inte bara i våra ensamma duster med livet utan också i samhällslivet. Att religion enbart skulle vara en privatsak är en av våra dagars mest seglivade missuppfattningar.

De enkla bortförklaringarnas tid är förbi, menar biskop Antje. Vad framtiden kräver är istället en konstruktiv dialog mellan tro och vetenskap, mellan kyrkan och samhället och mellan människor av olika tro.