Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mannen som älskade Sibirien

Mannen som älskade Sibirien

Inbunden bok.

Nyskick. Norstedts | Utg. 2020 | Förlagsband | 281 s. | 9789113109589 | Denna bok är förlagsny. | Originaltitel: Mannen som elsket Sibir | Språk: Svenska ------ Mer info: Den tyske vetenskapsmannen och äventyraren Fritz Dörries (18521953) uppsökte jordens mest ogästvänliga platser där han fångade vilda djur och samlade växter och fjärilar, som sändes till museer i Europa. Han korsade hela Japan till fots samtidigt som det pågick krig i landet och reste med släde tvärs genom det sibiriska islandskapet. Ett liv av farliga strapatser, kyla och lidande, men också av enastående skönhet.Roy Jacobsen är en av våra stora nordiska författare. I denna kritikerhyllade och vackra roman skriver han Dörries historia, i en fantastisk berättelse om en försvunnen värld, om natur, urfolk och nya upptäckter, från en tid då det fortfarande fanns vita fläckar på kartan.Skriven tillsammans med Jacobsens hustru, lingvisten Anneliese Pitz.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113109589
Titel
Mannen som älskade Sibirien
Författare
Jacobsen, Roy
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2020
Omfång
281 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 218 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
444 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den tyske vetenskapsmannen och äventyraren Fritz Dörries (1852–1953) uppsökte jordens mest ogästvänliga platser där han fångade vilda djur och samlade växter och fjärilar, som sändes till museer i Europa. Han korsade hela Japan till fots samtidigt som det pågick krig i landet och reste med släde tvärs genom det sibiriska islandskapet. Ett liv av farliga strapatser, kyla och lidande, men också av enastående skönhet.

Roy Jacobsen är en av våra stora nordiska författare. I denna kritikerhyllade och vackra roman skriver han Dörries historia, i en fantastisk berättelse om en försvunnen värld, om natur, urfolk och nya upptäckter, från en tid då det fortfarande fanns vita fläckar på kartan.

Skriven tillsammans med Jacobsens hustru, lingvisten Anneliese Pitz.

Ytterligare medarbetare:
Författare: Jacobsen, Roy; Pitz, Anneliese
Designers: Wilsson, Eva
Översättare: Söderblom, Staffan