Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Isfront : kalla kriget i norr

Isfront : kalla kriget i norr

Inbunden bok

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stockholm : Forum, 2010, 429[16]pl.-s. Ill. 24 cm. Översättning: Ulf Gyllenhak. Orig:s titel: Isfrontd. (Norsk) ISBN: 978-91-37-13564-9 ; Inb. förlagsband med skyddsomslag. I mycket fint skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137135649
Titel
Isfront : Kalla kriget i norr
Författare
Asbjørn Jaklin
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2010
Omfång
429 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 233 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
748 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Norges bortglömda front under kalla kriget När andra världskriget övergick till kalla kriget fanns det bara en plats i Europa där ett Nato-land gränsade direkt till Sovjetunionen. I decennier var Nordnorge ett av kontinentens mest hårdbevakade och känsliga områdena. Längs gränsen stod motståndarna och stirrade på varandra i ett i dubbel bemärkelse iskallt krig.Från båda sidor försökte man skaffa så mycket information som möjligt om fiendens ställningar i området, och ett flertal våghalsiga spaningsoperationer genomfördes i den otillgängliga terrängen. Vid några tillfällen var det nära att reguljära strider utbröt och fingret var aldrig långt borta från avtryckaren. Allt detta utspelades inte långt från Sveriges gränser och är en del av kalla kriget som sällan åskådliggjorts så här lättillgängligt och spännande.Asbjørn Jaklins bok är en viktig och intressant bok om ett område nära oss under en tid för inte så länge sedan, där invånarna ständigt levde under hotet om invasion och krig.Jaklin är författare och journalist. Forum har tidigare gett ut Nordfronten, om andra världskriget på Nordkalotten.