Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag

Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag

Inbundna böcker. Ordalaget Bokförlag. 2 uppl. 2003. 314 sidor.

(Denna bok har utgått och ersatts av Stora matlexikonet.)

"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning

Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?

Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.

Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...

Boken är illustrerad i sv/v och färg.

Pressröster om första upplagan:

"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen

"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten

Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.

Förlagsfakta

ISBN
9789189086494
Titel
Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
Författare
Jan-Öjvind Swahn
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår
2003
Omfång
314 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
177 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
924 g
Språk
Svenska