Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ålkistan

Ålkistan

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2001. 260 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9100575224
Titel
Ålkistan
Författare
Jan Ekström
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2001
Omfång
260 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


I trakterna kring Gislaved och Nissafors finns en mycket ond man. Och vi vet hur det brukar gå för onda män, eller hur? Här leker den diaboliske disponenten Fredner med kvinnors känslor lika flinkt och hän-synslöst som han leker med förfallna arrenden, skuldförbindelser och obetalda hyror. En sådan man får snabbt fiender, och mycket riktigt – en dag hittas han död, mördad, inuti en ålkista. En lätt match för den lokala polismakten om det inte hade varit för att ålkistan var låst utifrån och att disponenten hade nyckeln i fickan.
 Kriminalassistent Bertil Durell kallas till platsen och ställs inför en av de knepigaste gåtorna i svensk kriminallitteratur någonsin. En åltjuv, en katt, en plastpåse och ett järnspett är några av ingredienserna i denna svenska pusselklassiker av rang.
*”...en av de bästa svenska detektivromanerna genom tiderna...” (Jan Broberg, Kvällsposten)”...den mest virtuosa [variation av det slutna rummets gåta] som gjorts på svenska...” (Gunnar Unger, Mordisk familjebok)”...sin generations sinnrikaste sammanställare av pusseldeckare...” (Lönnroth m fl: Den svenska litteraturen del 3 [om Ekströms författarskap])”...utstuderat logiska gåtor av yppersta världsklass...” (Bo Lundin, Århundradets svenska deckare [om Ekströms författarskap i allmänhet och Ålkistan i synnerhet])