Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vägen till Jerusalem

Vägen till Jerusalem

Inbunden bok Norstedts Pocket. 1 uppl. 366 sidor.

Mycket gott skick. Arn böckerna del 1-3. Vägen till Jerusalem, Tempelriddaren & Riket vid vägens slut. 2 st Norstedts och 1 Pirat. 1999, 2000, 2000. 367+420+431 s. Inbunden. 2 st illustrerad kartonnage och 1 kartonnage förlagsband med skyddsomslag i gott skick. Mycket gott skick. Vägen till Jerusalem ISBN: 9113006045 - gulnat snitt ¤¤ Tempelriddaren ISBN: 9172630787 - Gulnat snitt, en blomma tecknad i slutet av boken ¤¤ Riket vid vägens slut ISBN: 9189426029 ¤¤

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9113006045
Titel
Vägen till Jerusalem
Författare
Jan Guillou
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsår
1999
Omfång
366 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
511 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nådens år 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård, belägen vid Vänerns strand några mil nordost om Skara. Han är son till Sigrid och Magnus, båda av urgamla stormannaätter och befryndade med både norska och svenska kungaätter. Detta är berättelsen om hur Arn, sedan han blivit moderlös, tas om hand av cisterciensermunkarna vid Varnhems kloster och av dem får den yppersta av sin tids andliga och världsliga bildning. Av den väldige broder Guilbert de Beaune lär han sig också hantera båge och svärd som en riddare utan fruktan och tadel. Ty cisterciensermunkarna har förstått att Arn nog inte är ämnad att bli en klosterbroder utan skulle kunna göra mera nytta som en Kristi stridsman och trons försvarare i Det heliga landet.

Om dessa planer är emellertid Arn okunnig när han som 17-åring återvänder till fädernegården, där han ofrivilligt dras in i de pågående intrigerna mellan rivaliserande tronpretendenter i ett av maktstrider sönderslitet Sverige. Efter sin uppväxt i klostret möter han också för första gången kvinnan, lustan och kärleken; två flickor är föremål för hans låga men de är systrar! Något som enligt Västgötalagen är ett brott som kräver strängaste straff. Så vid 19 års ålder döms Arn för sin kärleks skull av kyrkan till botgöring som tempelriddare i Det heliga landet. Vägen till Jerusalem är anträdd.

Vägen till Jerusalem är första delen i en planerad trilogi från korstågstid. Det är en storartad historisk roman med kraft och must och episk bredd som tål att jämföras med de klassiska föregångarna i genren. Och det är en magnifik återkomst av en Jan Guillou som demonstrerar en imponerande berättarglädje.