Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jan Lööf : 75 år av dumheter

Jan Lööf : 75 år av dumheter

Häftad bok Kartago Förlag. 2015. 298 sidor.

Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.

Jan Lööf är inte bara en av våra mest älskade barnboksförfattare, utan räknas som en av Sveriges främsta tecknare och illustratörer. Han har med sina klassiska tecknade serier Felix och Ville, inspirerat en hel generation serieskapare. Jan Lööf har även skapat några av de mest uppskattade barnprogrammen i Svensk TV:s historia.
När han nu i år fyller 75 år, väljer vi att fira det med ett riktigt praktverk, med material från alla hans olika discipliner.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175150895
Titel
Jan Lööf : 75 år av dumheter
Författare
Jan Lööf - Ika Johannesson
Förlag
Kartago Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
298 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
195 x 260 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1138 g
Språk
Svenska
Baksidestext


I år fyller den folkkäre banboksförfattaren Jan Lööf 75 år! Det firar vi genom att ge ut praktverket Jan Lööf 75.Under snart femtio år har Jan Lööf varit en av våra mest älskade barnboksförfattare och tecknare. För första gången berättar han här, för journalisten och författaren Ika Johannesson, om sitt arbete och sitt liv, om sina inspirationskällor, hur han har kommit på historierna, hur han skapat bilderna och mycket annat. Samtidigt som han hela tiden lyckats undvika intervjuer eller att själv stå i rampljuset – har han skrivit ett trettiotal böcker, gjort skivomslag, Tv-serier, filmer, varit skådespelare, haft ett flertal större utställningar och en permanent installation på Junibacken. Förutom detta innehåller boken även en rad tidigare opublicerade bilder, teckningar, affischer, collage, målningar och fotografier.

Några vänner och kollegor berättar anekdoter; som Lasse Åberg, Carl-Johan De Geer, Ingrid Edström, Julia Thorell, Lasse Westman, Isabella Nilsson, familjen Kyhlén, Martin Kellerman, Monica Stein, Sture Hegerfors, Robert Gustafsson och Felix Herngren.