Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kreativ och effektiv problemlösning

Kreativ och effektiv problemlösning

Inbunden bok Liber. 1 uppl. 2002. 104 sidor.

Nära nyskick. Till synes obläddrat exemplar///Förlagets beskrivning: I all verksamhet uppstår problem förr eller senare. Förmågan att lösa problem snabbt och effektivt är en viktig framgångsfaktor för oss alla, såväl i yrkeslivet som i privatlivet. Vad många dock inte känner till är att med rätt metoder kan problem vändas till möjligheter! Hur löser man komplexa problem? Var börjar man? Hur kan man dra nytta av det arbete som läggs ner på problemlösning? Hur gör man om man kör fast? Finns det alternativa metoder att ta till när de beprövade inte fungerar? Hur vänder man problem till möjligheter?
Denna handfasta bok diskuterar dessa frågor och beskriver hur olika tekniker för problemlösning kan tillämpas. Genom att följa bokens sju steg lär du dig att angripa ett problem på ett kreativt och effektivt sätt. Resultatet blir ofta en problemlösning som mynnar ut i dels lösta problem, dels helt nya lösningar och förbättringar som når så mycket längre än att bara "fixa felet". Hemligheten ligger till stor del i att omvandla Fixa problem till Fria problem (FTF-metoden). Arbetsgången vid problemlösning har många likheter med projektarbete. Därför lämpar sig de principer och metoder som beskrivs i denna bok även utmärkt för projektarbete. l slutet av boken finner du tips om hur du sätter samman och startar
upp en grupp problemlösare och lotsar dem genom processen att ringa in problemet, lösa det och implementera lösningen i organisationen. Docent Jan Rollof är en uppskattad föreläsare och författare kring ämnet kreativitet. Jan har gedigen erfarenhet av såväl industriell som akademisk forskning och utveckling. Jan Rollof har också en aktiv bakgrund inom konst och design. Läs även Sju falska sanningar om kreativitet av samme författare - en bok om hur man ökar kreativiteten i en organisation.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789147064496
Titel
Kreativ och effektiv problemlösning
Författare
Jan Rollof
Förlag
Liber
Utgivningsår
2002
Omfång
104 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
295 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I all verksamhet uppstår problem förr eller senare. Förmåga att lösa problem snabbt och effektivt är en viktig framgångsfaktor för oss alla, såväl i yrkeslivet som i privatlivet. Vad man dock inte känner till är att med rätt metoder kan problem vändas till möjligheter. Genom att följa bokens sju steg lär du dig att angripa ett problem på ett kreativt och effektivt sätt.

Läs mer
I all verksamhet uppstår problem förr eller senare. Förmåga att lösa problem snabbt och effektivt är en viktig framgångsfaktor för oss alla, såväl i yrkeslivet som i privatlivet. Vad man dock inte känner till är att med rätt metoder kan problem vändas till möjligheter.
Hur löser man komplexa problem? Vad börjar man? Hur kan man dra nytta av det arbete som läggs ner på problemlösning? Hur gör man om man kör fast? Finns det alternativa metoder att ta till när de beprövade inte fungerar? Hur vänder man problem till möjligheter?

I boken Kreativ och effektiv problemlösning diskuteras dessa frågor och beskriver hur olika tekniker för problemlösning kan tillämpas. Genom att följa bokens sju steg lär du dig att angripa ett problem på ett kreativt och effektivt sätt. Hemligheten ligger till stor del i att omvandla Fixa problem till Fria problem (FTF-metoden).

I slutet av boken finner du tips om hur du sätter samman och startar upp en grupp problemlösare och lotsar dem genom processen att ringa in problemet, lösa det och implementera lösningen i organisationen.

Docent Jan Rollof är en uppskattad föreläsare och författare kring ämnet kreativitet.
Läs även Sju falska sanningar om kreativitet av samme författare - en bok om hur man ökar kreativiteten i en organisation.