Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Om konsten att misslyckas

Om konsten att misslyckas

Pocketbok. Bra Böcker. 2005. 368 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9170022054
Titel
Om konsten att misslyckas
Författare
Jan Sigurd
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2005
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
218 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Livet är en enda lång lektion i konsten att misslyckas. Det är bara att gilla läget och försöka misslyckas med stil, säger Malmöförfattaren Jan Sigurd.Han är aktuell med en ny novellsamling: Om konsten att misslyckas, vars ena novell nu röner framgångar på filmduken.

Om konsten att misslyckas sätter ljus på glappet mellan dröm och verklighet. De utvalda novellerna lyfter i någon form fram vår brist på värdighet under press ? vilket kanske mer än något annat bidrar till att göra oss mänskliga. Samlingen rymmer fem nyskrivna noveller, övriga är hämtade från tidigare böcker.Novellerna bjuder på roande och oroande läsning. Här blandas högt och lågt, finstilt och grovkornigt, likt en pendel mellan författarens litterära förebilder Albert Engström och Hjalmar Söderberg. Jan Sigurd serverar mustiga skrönor och psykologiskt inkännande djuplodningar där gränsen mellan succé och fiasko är hårfin. Humor och självironi är viktigt för att kunna leva med sina misstag. Jag drivs av att möta svärtan med glimten i ögat, säger Jan Sigurd, även om han inte alltid låter novellernas huvudpersoner behärska tekniken.

Jan Sigurd har ett 90-tal noveller bakom sig och flera av hans berättelser har blivit film och teater. Hans språk är rikt på bilder och texterna innehåller många tacksamma dramatiska situationer.En av novellerna i den nya samlingen, En god dag, har blivit film och vann nyligen både pris för bästa kortfilm i Norden samt publikens pris på Göteborgs filmfestival. Filmen, om mannen som ska ta livet av sig men ?miss-lyckas? då han räddas i sista stund, är också nominerad till filmfestivalen i Cannes.