-
Var rädd om maten .Boken att spara för att sl...
Häftad bok. Lantmännen . 2010. 223 sidor.
Nyskick. O
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLantmännen -
Maten som botar : Functional food och andra l...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. F
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838737
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.
Prisma 1 9151838737 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151834227
- Titel
- Mitt i maten
- Författare
- Jesper Aspengren - Rikard Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1096 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151834227 -
Klok på mat : maten som gör dig friskare och...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2018. 125 sidor.
Nyskick. M
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187795404
- Titel
- Klok på mat : maten som gör dig friskare och smartare
- Författare
- Bill, Susanna
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 281 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan man äta sig frisk? Och smart? Ja, det kan man faktiskt.
Att det vi äter har betydelse för hur vi mår är självklart för de flesta, men vad innebär det egentligen i praktiken? Den här boken handlar om den multifunktionella maten, maten som har bevisad effekt på din hälsa och som ger dig ett friskare liv och en bättre fungerande hjärna. Bokens recept grundar sig på många års forskning om matens sjukdomsförebyggande effekter. Forskare har kunnat visa att en kombination av råvaror med inflammationsdämpande egenskaper påverkar vår hälsa positivt, i både kropp och hjärna. Resultaten överträffade till och med forskarnas egna förväntningar, och de kom snabbt redan efter fyra veckor.
Den här boken ger dig den inspiration och kunskap du behöver för att laga den multifunktionella maten. Den som förbättrar ditt arbetsminne, gör att du orkar mer och som minskar risken för att du drabbas av diabetes och hjärtkärlsjukdom. Bli klok på mat.
Kakao Förlag 1 9789187795404 -
Vinet till maten
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 1998. 144 sidor.
Nyskick. ERBJUDANDE, beställ 3 betala inte för den billigaste! AAX
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153416457
- Titel
- Vinet till maten
- Författare
- Catarina Hiort af Ornäs
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153416457 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153422708
- Titel
- Maten och livet i Provence
- Författare
- Ingrid Wikholm
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ livet på den provensalska landsbygden under ett år! I Provence är boulespel, olivskörd, fruktviner och mistralen en del av vardagslivet, liksom tryffeljakt, julkrubbor, begravningar, romerska lämningar och vedeldade ugnar. Men passionen för matlagning överskuggar nog allt annat. Maten är alltid det givna samtalsämnet. Vad man har ätit, ska äta, matutbudet på marknader eller i affärer, bra eller dåliga restauranger, den första sparrisen för säsongen, bagarens baguetter. Boken är rikt illustrerad med foton som verkligen förmedlar atmosfären i Provence. 101 färgfoton, 145 recept.
Ica Bokförlag 1 9153422708 -
Maten och miljön : råvaror, resurser, recept
Inbunden bok. Stockholm : Naturskyddsfören. 1996.
Nyskick. P
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155819966
- Titel
- Maten och miljön : råvaror, resurser, recept
- Författare
- Lundgren, Lars
- Förlag
- Stockholm : Naturskyddsfören
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Naturskyddsfören 9155819966 -
Maten och moralen : ska Sverige ha en livsmed...
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2015. 183 sidor.
Nyskick. Lneg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188193049
- Titel
- Maten och moralen : ska Sverige ha en livsmedelsproduktion?
- Författare
- Isaksson, Christer - LRF mjölk
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och livsmedel står i centrum för samhällsdebatten, inte sällan utifrån matens etiska aspekter. Hur vill vi att maten ska produceras för att det ska kännas bra i magen? Hur påverkas vår miljö och klimatet av livsmedelsproduktionen? Hur ser de globala utmaningarna för livsmedelsförsörjningen ut, både för konsumenter och producenter världen över? Hur ser vi på relationen mellan vår mat och villkoren för djuren?
Sammantaget handlar det om maten och framtiden, eller maten i framtiden. Detta är perspektiv som LRF Mjölk vill diskutera i den här antologin. Författare är:
Ulf Berg, riksdagsledamot (M)
Åke Bonnier, biskop i Skara
Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister (S)
Leif Denneberg, generaldirektör Jordbruksverket
Stefan Edman,författare Jens Holm, riksdagsledamot (V)
Christer Isaksson, journalist och författare
Isabella Lövin, biståndsminister (MP)
Annie Lööf, partiledare (C)
Jens Mattsson, generaldirektör SVA
Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen
Lars Tysklind, riksdagsledamot (FP), Helena Jonsson. förundsordförande, LRF, Annika Åhnberg, samordnare regeringens livsmedelsstrategi och Jan Wärnbäck, talesperson för jordbruksfrågor WWF.
Ekerlids 1 9789188193049 -
Smaka på Värmland : maten, miljön och människ...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 111 sidor.
Nyskick. MMK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153440024
- Titel
- Smaka på Värmland : maten, miljön och människorna
- Författare
- Christoffer Schyman - Åke Persson - Lis Forslin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Smaka på Värmland går turen genom skogarna norröver, till jakten och viltet, den går nedströms till Klarälvens mynning, till Vänern och Karlstad. Kors och tvärs från öster till väster genom ett fantastiskt landskap med sagolik natur. Resan bjuder också på lokala specialiteter som gravad älgcarpaccio, rökt vildsvin och filodegsknyten med hjortron. Det smakrika skrädmjölet blir till bröd och tortillas samt till nävgröt med sidfläsk och lingon.
Ica Bokförlag 1 9789153440024 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9157457115
- Titel
- Bildas guide till den nya maten
- Författare
- Elkington, John
- Förlag
- Bilda förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 315 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi får veta allt om huvudingredienserna i den nya maten, hur de kan påverka vår hälsa. Ska vi köpa produkter där man lagt till vitaminer och mineraler? Vad är ”bio-kulturer”? Är kolesterol farligt och fungerar kolesterolsänkande produkter? Hur ser framtidens mjälk ut? Kan ägg bli funktionell mat? etc. Boken fokuserar på de tre viktigaste områden inom denna matrevolution: Genmanipulerad mat, Funktionell mat och Kravmärkt mat.
Bilda förlag 9157457115 -
Eat clean : mer näring och mindre skräp i mat...
Häftad bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nyskick. Ö
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610381
- Titel
- Eat clean : mer näring och mindre skräp i maten
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 301 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Succén är tillbaka nu i lågprisutgåva!Eat clean vänder sig till alla som är intresserade av att äta hälsosamt, få mer energi och näring av kosten och som dessutom vill stärka sitt immunförsvar. Med Kristina Anderssons hjälp blir det enklare att prioritera de val av råvaror och livsmedel som ger bäst nytta.Kristina Andersson är näringsfysiolog med en magisterexamen i nutrition. Hon är författare med flera böcker bakom sig, en väldigt uppskattad föreläsare och anlitas flitigt som expert av tv och tidningar.
Massolit Förlag 1 9789176610381 -
Örtagården : den godaste maten för alla sinne...
Inbunden bok. Stockholm : Sellin & partner. 1992.
Nära nyskick. Namnad på titelbladet! bnm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170550530
- Titel
- Örtagården : den godaste maten för alla sinnen
- Författare
- Wilöf, Marianne - Flank, Håkan - Örtagården (restaurang)
- Förlag
- Stockholm : Sellin & partner
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sellin & partner 9170550530 -
Tack för maten : råvarornas mästare
Inbunden bok. Märks.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken signerad av de som gav ut den. ÖÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197728218
- Titel
- Tack för maten : råvarornas mästare
- Författare
- Mathias Dahlgren - Rikard Lind
- Förlag
- Märks Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, personligheterna och hantverket bakom Sveriges bästa råvaror, i urval av landets mest framstående kock Mathias Dahlgren som också har lagat maten i boken.
Det är en fantastisk resa genom det småskaliga mathantverkets Sverige, från syrlig sörmländsk rabarber till burfångade bohuslänska havskräftor, in i dofterna av nygräddade kardemummabullar mitt i Stockholm och ut bland lyckligt spatserande skånska kycklingar. Du möter oregerlig passion för getter och ost på Österlen, en halländsk grönsaksvirtuos vars tänkande gärna är knäppare än andras och fårfarmaren som går under epitetet Mälardalens Crocodile Dundee. Bland mycket annat.
Själva boken Tack för maten; Råvarornas mästare har fått växa fram i sin egen takt med stor omsorg i alla delar för att på bästa sätt spegla det hantverk som den handlar om.
Boken är tryckt av Rolf i Skövde på papper från Lessebo Bruk i Småland.
14 gårdar/producenter, 245 fotografier, 37 recept av Mathias Dahlgren.
Märks 9789197728218 -
Tilltugg : före maten, till drinken, på cockt...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2000. 64 sidor.
Nyskick. L
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197315346
- Titel
- Tilltugg : före maten, till drinken, på cocktailpartyt
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Byt ut tråkiga salta pinnar och smuliga ostbågar mot sesambakade oliver, parmasnurror med fetaostfyllning eller permesan- och pinjeflarn. I Boken Tilltugg hittar du recept på många spännande munsbitar, som gjorda för en läcker öppning på en lyckad kväll. Eller varför inte kombinera flera tilltuggsrätter till en läcker förrättstallrik! Nästan alla Margareta Schildt-Landgrens recept är enkla att laga och de flesta går att förbereda. Enkelt, raffinerat och sagolikt gott!
Kakao Förlag 9197315346 -
Pluras husman : en hyllning till maten jag äl...
Inbunden bok.
Nyskick. Norstedts.MMK 2013. Inbunden. 868 gram. Nyskick. Present skick, portot 55.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055046
- Titel
- Pluras husman : en hyllning till maten jag älskar
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 205 x 226 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 852 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras husman är Pluras tredje kokbok. Pluras kokbok kom 2009 och hämtade inspiration från Provence, Sydkoster och Kungsholmen. I Pluras spanska kokbok från 2010 kom recepten från Mallorca och Barcelona. Men hela tiden hade Plura tanken på den här boken om all den mat som hanväxte upp med och älskar så högt: den svenska husmanskosten.
Det pratades mycket om mat i mitt föräldrahem, mat var viktigt och min mamma Magda såg till att vi alltid fick det bästa på bordet, hon kunde trolla fram en festmåltid av vad som helst, till mina kompisars och andra besökares stora förvåning. Eldkvarns trummis, som en gång sov över hemma hos oss på Åkaregatan, säger än idag att han aldrig upplevt en sådan frukost som dukades upp på morgonen när han vaknade.
Så se denna bok som en hyllning till min mamma och den svenska husmanskosten, minnen från ett liv vid middagsborden längs vägarna i Sverige.
Detta är en förminskad utgåva av originalet som utkom 2012.
9789113055046 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153429449
- Titel
- Wellness och maten
- Författare
- Lefterow, Annette
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 597 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ayurveda-inspirerad mat som läkande kraft.
I maten vi äter döljer sig så mycket mer än bara det vi förnimmer via smaklökarna och synintrycken. Den här boken gör en djupdykning i matens hälsoeffekter tillsammans med dig som vill äta medvetet och ta hand om det viktigaste du har - din hälsa. Med inspiration hämtad från den gamla indiska läran ayurveda, "läran om livet", beskrivs hur vi bör äta för att må bra och komma i balans. I vardagslyxiga wellnessmenyer presenteras recept på ayurvedarätter som anpassats efter ett nordiskt perspektiv på wellness. Vi får lära oss att se på maten som medicin, till exempel hur vi kan utnyttja de läkande egenskaper kryddor har istället för att enbart se dem som smaksättare. Boken innehåller också recept på teer, smoothies och kurer som stärker immunförsvaret. En stor del av bokens fotografier har tagits i Indien.
Annette Lefterow är wellness-expert, utbildad yogalärare, pilateslärare, personlig tränare och har en bakgrund som dansare. Hon har givit ut ett flertal populära träningsfilmer, musik och böcker om bl.a. yoga, pilates och meditation. Hon håller föredrag, utbildningar och workshops i Sverige och Europa inom wellness och dans.Annette har tidigare skrivit böckerna Junioryoga, Din personliga guide till wellness och Wellness för dig mitt i livet.
9789153429449 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100429309
- Titel
- Den franska maten
- Författare
- Reece, Eileen - Brunius, Gull
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
9100429309 -
- ISBN
- 9153416457
- Titel
- Vinet till maten
- Författare
- Catarina Hiort af Ornäs
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
9153416457
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn