-
Det äkta Provence : maten, landskapet & histo...
Inbunden bok. Malmö : Nilsson & Nilsson. 2002.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197221405
- Titel
- Det äkta Provence : maten, landskapet & historien
- Författare
- Kreutzmann, Marianne Zenius - Stentorp, Carin
- Förlag
- Malmö : Nilsson & Nilsson
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Malmö : Nilsson & Nilsson 9789197221405 -
Tore Wretman : maten och livet
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2014. 632 sidor.
Nära nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173315951
- Titel
- Tore Wretman : maten och livet
- Författare
- Ekdahl, Mats
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 632 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 247 mm Ryggbredd 50 mm
- Vikt
- 1780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till att höja kockyrkets status. Wretman blev hovtraktör 1963 och hedersdoktor 1986. Han presenterade mat och måltid i media och byggde upp ett matimperium i världsklass, med Riche, Operakällaren, Stallmästargården och flera andra restauranger. Han satt i internationella hedersgastronomiska sällskap och intressesammanslutningar och startade även utbildningar. Här skildras hans långa bana från ung kökspojke till praktik på flera av världens främsta restauranger och hotell. Wretmans vilja, kunskaper, visionära idéer och sociala skicklighet var enastående. Initierat, engagerat och kunnigt skildrar Ekdahl i text hela Wretmans gärning. Det är en bred berättelse med maten, köket och serveringen i fokus. På köpet får läsaren recept och kulturhistoria, skildrade möten och samtal. Allt ytterligare belyst av de många fotografierna från Wretmans aktiviteter.Mats Ekdahl är journalist och författare, tidigare bl.a. chefredaktör för Läkartidningen, tidningen Vi, Resumé och Tidningen Arbetet. Han har även varit verksam som generaldirektör. Han var Wretman behjälplig med flera av dennes minnesböcker. Ekdahl har också varit gästprofessor i journalistik. Björn Lindberg tillhör de legendariska matfotograferna och har medverkat i ett stort antal böcker och tidningar. Han följde även Tore Wretman under 30 år som fotograf.
Sagt om boken:
"Denna gedigna biografi med linneomslag och högklassig layout innehåller talrika foton och illustrationer av Björn Lindberg, Wretmans vän och en välkänd matillustratör." Eeva-Stiina Sundén, BTJ"En av de första i sitt slag, och varmt välkomnad /.../ de korta kapitlen serveras med angenäm styrka och smak." Per Rydén, Jönköpingsposten"Jag älskar att bläddra i boken Tore Wretman: Maten och livet. Det är inte en klassisk kokbok, men jag tycker att det är intressant att lära känna Tore Wretman i den boken, inte minst för de restauranger jag jobbar med. Det var ju han som räddade Riche 1945, efter andra världskriget." Matilda Jackson, dotter till PG Nilsson svarar på frågan "Vilken är den bästa kokbok du vet?" i Dagens industri, 9 september 2022.
Carlsson 1 9789173315951 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 9789185465361 -
Maten från Italien : en resa för matälskare
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 296 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848198
- Titel
- Maten från Italien : en resa för matälskare
- Författare
- Sophie Braimbridge - Jo Glynn
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 305 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi svenskar älskar italiensk mat! Vare sig vi lagar tisdagspasta eller planerar en stor buffé till festen. Pastan, tomatsåsen, parmesanosten, olivoljan, de härliga råvarorna, de goda kryddorna... Det är vår nya husmanskost som alla älskar. Och den är lika nyttig som härligt god!
Kokboken Maten från Italien är en billig resa till världens bästa matland! Sällan har så många goda rätter samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok!
I Italien pratar man inte om vädret – i Italien berättar man vad man åt till middag eller just ätit till lunch. Denna italienska passion för mat genomsyrar boken.
Det är en resa från Siciliens gatumarknader, till Neapels ostar, Toscanas vingårdar och Bolognas restauranger. Boken innehåller: antipasto; sallad & soppor; fisk & skaldjur; fågel, vilt & kött; grönsaker; pizza & bröd; polenta, ris & pasta och desserter.
Speciella kapitel berättar mer om den italienska mattraditionen; det utsökta köttet (från slaktaren i Norcia), ost (de berömda ostarna i Parma), pizza (världens bästa pizza finns i Neapel!), pasta (konsten att laga riktig spaghetti), kaffe (från espresso till macchiato), vin (från de berömda Toscana-vinerna till marsala från Sicilien).
En ordbok reder också ut de italienska matbegreppen; från al dente till zucchini.
De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna rikt illustrerade matbibel.
Prisma 1 9789151848198 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240054
- Titel
- Maten som skyddar mot cancer
- Författare
- Hultén, Kerstin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 232 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är bara en mindre del av all cancer som beror på ärftlighet. Den största rollen spelar faktiskt vår mat och vår livsstil. Kerstin Hultén, forskare i näringsepidemiologi, har skrivit Maten som skyddar mot cancer – en unik bok som bygger på den allra senaste forskningen om sambandet mellan mat och cancer.Naturens färgglada frukter, bär och grönsaker innehåller stora mängder antioxidanter och fytokemikalier som vår kropp behöver för att hålla sig frisk. Kombinerar vi dessutom flera olika nyttiga råvaror i en måltid har det visat sig att de gör extra stor nytta. Genom att välja mat som är så nära den naturliga råvaran som möjligt, det vill säga mycket från växtriket och fisk och skaldjur med bra fett samtidigt som vi undviker charkprodukter och övervikt, kan hela familjen få ett skydd mot både cancer och andra sjukdomar. Boken innehåller också en mängd goda recept. Allt illustrerat med vackra bilder.10 goda råd som skyddar mot cancer ur Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a global perspective, utgiven av WCRF och AICR.Håll vikten • Motionera varje dag • Undvik kaloririk mat och söta drycker • Ät huvudsakligen mat från växtriket • Ät mindre rött kött och undvik charkprodukter • Drick mindre alkohol • Dra ner på saltet • Ät hälsosam mat, inte kosttillskott • Amma ditt barn • Du som har cancer, följ råden ovan.
Bonnier Fakta 9789174240054 -
Smak av Dalarna. Maten, miljön och människorn...
2012. 112 s. Förlagets dek.pappband. illustr.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Smakernas återkomst. När maten följer årstide...
2011. 235 s. Förlagets dek.halvklotband. illustr.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Maten som botar. Minska risken för sjukdomar...
2009. 190 s. Förlagets dek.halvlinneband. illustr.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Hemma hos Matisse. Miljöerna, Medelhavet, män...
1998. 192 s. Förlagets pappband m.skomsl. illustr.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Vinet till maten.
1996. 136 s. Förlagets dek.ppbd. illustr. Fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn