Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Trille, Tralle, Trulle och Trollkarlen

Trille, Tralle, Trulle och Trollkarlen

Inbunden bok. Natur och Kultur. 2000. Inbunden. Dekorerat laminatband.

Mycket gott skick. Trille och Tralle och Trulle bodde i skogen i var sin liten stuga men de kände inte varandra. Utanför skogen, i ett gammalt torn, bodde en trollkarl, som var berömd i hela landet för sina trollkonster. Trille var skomakare. Tralle var skräddare. Och Trulle var hattmakare. En vårdag gick Trille till Trollkarlen. - Jag är så ensam, berättade hon. - Ingenting värre? sa Trollkarlen. Sedan mumlade han en trollformel. Och se, plötsligt stod där en liten figur som liknade Trille! - Det är Lill-Trille, sa Trollkarlen. Varsågod! Du får henne! Trille tog Lill-Trille med sig hem till sin stuga och lärde henne hur man gör skor. Och på samma sätt får Tralle och Trulle varsin kamrat. Men det är något egendomligt med kamraterna. En vill helst ligga vid brasan, en annan hoppa kring på taket och en tredje vakta huset. Vad de inte vet är att kamraterna ursprungligen var en skata, en katt och en hund.. Janne Lundström (text), medlem av Svenska barnboksakademin, har skrivit en rad böcker, många i historisk miljö. Han har även skrivit för yngre barn. Till de mest lästa hör samlingsvolymerna med västafrikanska sagor. Patrik Norrman (bild), född 1961 och pappa till två småbarn, är en av våra mest kända serieskapare (bl a till Bacon & Ägg). Här debuterar han som barnboksillustratör med halsbrytande och roliga bilder. På Bokmässan i Göteborg 1999 tog Patrik emot Adamson-statyetten. Motiveringen löd: "Få artister behärskar seriemediets alla aspekter med samma elegans som Patrik Norrman, Han är en förebild för serietecknande kolleger och en favorit bland serieexperter.".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127080714
Titel
Trille, Tralle, Trulle och Trollkarlen
Författare
Lundström, Janne
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2000
Omfång
32 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
240 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Trille och Tralle och Trulle bodde i skogen i var sin liten stuga men de kände inte varandra.

Utanför skogen, i ett gammalt torn, bodde en trollkarl, som var berömd i hela landet för sina trollkonster.

Trille var skomakare. Tralle var skräddare.

Och Trulle var hattmakare.

En vårdag gick Trille till Trollkarlen.

– Jag är så ensam, berättade hon.

– Ingenting värre? sa Trollkarlen.

Sedan mumlade han en trollformel. Och se, plötsligt stod där en liten figur som liknade Trille!

– Det är Lill-Trille, sa Trollkarlen. Varsågod! Du får henne!

Trille tog Lill-Trille med sig hem till sin stuga och lärde henne hur man gör skor.
Och på samma sätt får Tralle och Trulle varsin kamrat.
Men det är något egendomligt med kamraterna. En vill helst ligga vid brasan, en annan hoppa kring på taket och en tredje vakta huset. Vad de inte vet är att kamraterna ursprungligen var en skata, en katt och en hund..

Janne Lundström (text), medlem av Svenska barnboksakademin, har skrivit en rad böcker, många i historisk miljö. Han har även skrivit för yngre barn. Till de mest lästa hör samlingsvolymerna med västafrikanska sagor.

Patrik Norrman (bild), född 1961 och pappa till två småbarn, är en av våra mest kända serieskapare (bl a till Bacon & Ägg). Här debuterar han som barnboksillustratör med halsbrytande och roliga bilder.
På Bokmässan i Göteborg 1999 tog Patrik emot Adamson-statyetten. Motiveringen löd: "Få artister behärskar seriemediets alla aspekter med samma elegans som Patrik Norrman, Han är en förebild för serietecknande kolleger och en favorit bland serieexperter."