Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Forsmarks bruk : en uppländsk herrgårdsmiljö

Forsmarks bruk : en uppländsk herrgårdsmiljö

Inbunden bok Stockholm : LT. 1984. 154 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. , något kantnött skyddsomslag. 23x23 cm. 693 g. Rikt illustrerad. ISBN 9136021644.
I det vidsträckta skogslandet i norra Uppland ligger en rad betydande industriella och kulturella centra - de forna järnbruken. En gång gick deras rykte ut över Europa med det kvalitetsjärn som de producerade. Bland dem intar Forsmark en särställning, mycket beroende på att det kan räkna sina anor tillbaka till 1500-talet. 1719 härjades bruket av ryssarna som brände ner allt. Men snabbt byggdes bruket upp på nytt.
Idag är Forsmarks bruk ett av landets mäktigaste kulturminnen med herrgården, bruksbebyggelsen, bruksgatan och kyrkan som dominerande inslag. Där finns också den berömda Engelska parken, som en romantisk främling i det karga landskapet. Brukets egenart understryks av att det har ägts och vårdats av en och samma ägare under tvåhundra år, familjen af Ugglas.
Bruket har idag tjänat ut, men är i sin helhet bevarat. Det utgör en värdefull kulturmiljö som sedan 1975 ägs och förvaltas av Forsmarks Kraftgrupp AB.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9136021644
Titel
Forsmarks bruk : en uppländsk herrgårdsmiljö
Författare
Janson, Sverker - Janson, Bengt - Forsmarks kraftgrupp
Förlag
Stockholm : LT
Utgivningsår
1984
Språk
Svenska