Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fredagsgourmet : ur Allt om mat

Fredagsgourmet : ur Allt om mat

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 157 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Är knappt bläddrad i lite.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151852423
Titel
Fredagsgourmet : ur Allt om mat
Författare
Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2009
Omfång
157 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
225 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
1028 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. Det är dags för en ny Fredagsgourmet! Nya läckra recept för alla oss som trots att vi är lite trötta efter en veckas slit ändå vill unna oss en liten festmåltid på fredagskvällen.

1996 gavs den första Fredagsgourmeten ut, kallad just Fredagsgourmet. 2001 kom Nya Fredagsgourmet och 2005 kom den senaste, Mera Fredagsgourmet. Samtliga har med tiden blivit klassiker i den svenska kokboksutgivningen. De bygger alla på recept hämtade från en av tidningen Allt om Mat:s allra äldsta och mest älskade avdelningar – "Fredagsgourmet". God och festlig mat som inte kräver alltför långa förberedelser (recepten ska ju kunna göras just en fredag!). Råvarorna ska vara någorlunda lättillgängliga, och det ska vara "höga smaker utan att det krävs särskild kockbriljans".
Men fredagsgourmeterna är mer än bara ett recept på en huvudrätt. Här finns till varje rätt det där lilla extra som gör måltiden till en hel middag. Det kan vara en drink, en förrätt eller en dessert. Dessutom finns det till varje fredagsgourmet förslag på vad som passar att dricka till maten.
Fredagsgourmet innehåller allt från klassiska rätter som "Klassisk abborre med syrlig sås" eller en "Liten räkcocktail" följd av "Grillad biff på salladsbädd", till mer exotiska som "Lime- och tequilamarinerad kycklingfilé" eller kanske "Lax med paksoi".
Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat. Hon har tidigare sammanställt Stora Köksskolan, (2007) och Fisk och Skaldjur (2003).