Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Blackbird. Berättelsen om en förlorad barndom

Blackbird. Berättelsen om en förlorad barndom

Prisma. 2001. Inbunden med skyddsomslag, 346 sidor.

Nära nyskick. Recensioner: Blackbird av Jennifer Lauck "Blackbird singing in the dead of night Take these broken wings and learn to fly All your life You were only waiting for this moment to arise." (Paul McCartney) Jennifer gillar Beatles men framför allt älskar hon Barbie, dockan som hon bär med sig var hon än går. Jennifer älskar förstås också sin mamma, sin pappa (när han inte retar henne) och sina två katter. Jennifer är fem år och hon har allt en liten flicka kan önska sig. Tills den dagen då allt förändras, den dagen då Jennifers mamma dör i cancer. Jennifer får lära sig ta hand om sig själv utan hjälp och utan stöd eftersom pappan genast träffar en ny kvinna som är fanatiskt religiös och inte särskilt kärleksfull mot sina nya styvbarn. I böckernas värld kan man ofta finna tröst och för Jennifer blir 'Snövit och de sju dvärgarna' en välkommen flykt från den grymma verkligheten. Hon tittar på bilderna och minns när hennes föräldrar läste sagan för henne på kvällarna vid sängkanten. När hon blir större läser hon själv om och om igen berättelsen om den söta snövita flickan med sin mardrömslika styvmor. På något sätt lyckas Jennifer ta sig igenom de mörka åren och göra något bra med sitt liv. Fortsättningen finns att läsa i uppföljaren 'Still waters' som ännu inte finns översatt till svenska (Svensk översättning: 'Som stilla vatten', september 2002). Båda böckerna är självbiografiska vilket bidrar till läsvärdheten. 'Blackbird' är lättläst men inte lättsam utan tvärtom plågsamt gripande. Jag rekommenderar den till alla som läst och uppskattat 'Pojken som kallades Det', 'Ängeln på sjunde trappsteget' och 'Vit Oleander'. /Helena, juli 2002 Recensioner "Ojoj, vilken bra bok! En självbiografisk barndomsskildring som griper tag i mig som läsare och håller kvar mig - hårt." (Bokkanalen) "[Jennifer] has constructed a riveting narrative from the awful mess of her life. That she has managed to do so fills me with an admiration for which I cannot find words. The best I can do is to suggest that you read this book..." (The Times) "'Blackbird' är en berättelse som man läser med en klump i halsen och hjärtat i maggropen; stramt och enkelt berättad ur barnets perspektiv." (Nils Schwartz, Expressen) "Boken hon har skrivit är sådan att man inte kan släppa den och man lever sig hela tiden in i den lilla flickans öde. Det finns både spänning, humor och intensitet i berättandet. ...Det är en läsupplevelse! (Jean Bolinder, Skånska Dagbladet) "Genom sin debutroman 'Blackbird' - berättelsen om en förlorad barndom har hon överraskats med en stor läsekrets i över femton länder. Det enda hon gjorde var att berätta sin egen historia." (Helena Mellander, Svenska Dagbladet) "Lysande och gripande!" (Frank McCourt) Baksidestext Jennifer är fem år. I hennes ögon är himlen ovanför Mary Street alltid blå och vardagen fylld med kärlek, Barbie och Beatles. Men snart lär hon

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151838729
Titel
Blackbird : Berättelsen om en förlorad barndom
Författare
Jennifer Lauck
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2001
Omfång
345 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
756 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jennifer är fem år. I hennes ögon är himlen ovanför Mary Street alltid blå och vardagen fylld med kärlek, Barbie och Beatles. Men snart lär hon sig skilja på bra och dåliga dagar. De bra hjälper hon sin mamma att göra sig fin och pappa läser Snövit för henne om kvällarna. De dåliga dagarna kommer pappa inte hem alls och mamman ligger till sängs i en sjukdom ingen förklarar. Den allra värsta dagen åker mamman in på sjukhus och kommer aldrig mera hem. Det är dagen då Jennifers barndom tar slut. Pappan gifter om sig med en kvinna som styr familjen med religiös fanatism. När så också han dör blir Jenny helt utlämnad åt sin styvmammas nycker och hon lever som i en glasbubbla av total ensamhet. Även den fysiska misären blir stor då hon lämnas ensam i ett härbärge för hemlösa i centrala Los Angeles - en träning i överlevnad, kallar styvmamman det innan hon ger sig iväg. Här inreder hon ändå sitt hörn av världen och förstår att på något sätt, med egen kraft, ska hon trots allt överleva... Att Jennifer Laucks debutbok jämförts med Frank McCourts är ingen tillfällighet. Liksom Ängeln på sjunde trappsteget är Blackbird en välskriven, ömsint, sorglig och trots all svärta bitvis humoristisk barndomsskildring som man slukar som vore den en roman. Den visar på det ljus man kan hitta även i det mest kompakta mörker och blir på så sätt en gripande hyllning till livet och till styrkan hos ett maskrosbarn.