Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 55 SEK
VI, DE DRUNKNADE

VI, DE DRUNKNADE

av

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 709 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. [2] Storslagen roman om fyra generationers sjömansliv från mitten av 1800-talet till slutet av andra världskriget, berättad i en kraftfull vi-form. Belönad med Danmarks största litteraturpris. Bonniers, 2008. 709, [5] s. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 235x160x44 mm. 980 g. [7913, 71011] /---/ Fyra personer står i förgrunden: Laurids överlever när hans fartyg sprängs i luften under dansk-tyska kriget 1848. Hans son, Albert, går i land efter att ha sökt sin far på andra sidan jordklotet och stått öga mot öga med ondskan själv. Änkan Klara Friis har förlorat så mycket till havet att hon hatar det och gör allt för att hindra ungdomarna från att ge sig ut. Men hennes son Knud Erik går ändå till sjöss. Under andra världskriget är han kapten på ett ångfartyg som går i konvoj och han tvingas överge allt som han står för.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Swish Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9789100114459
Titel
Vi, de drunknade
Författare
Carsten Jensen
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsdatum
20080108
Omfång
709 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
 Artonhundranittiotalet var Marstals blomstringsperiod. Vår flotta växte ända tills den bara överträffades av Köpenhamns. Trehundrafyrtiosex skepp! Det var högkonjunktur och investeringsfeber. Alla skulle ha en del i ett skepp, till och med skeppspojken och tjänsteflickan.” Om havets lockelse och om befolkningen i den lilla danska staden med den stora flottan har journalisten och författaren Carsten Jensen skrivit en makalös krönika, som sträcker sig över hundra år och tre, fyra generationer. Det är en verklig kollektivroman, berättad av stadens befolkning, ett allvetande och kraftfullt "vi". Ungar i träskor springer på kullerstensgatorna och när de gått ut skolan går de till sjöss fast de vet att det som väntar dem är prygel och drunkningsdöd. Laurids, som överlever när hans fartyg sprängs i luften under dansk-tyska krigets första sjöslag 1848, försvinner ut och kommer aldrig hem igen. Hans son Albert, romanens centralgestalt, går i land efter att ha stått öga mot öga med döden, ondskan och en far som förnekar honom. En påse pärlor har han gjort sig av med, men ett skrumphuvud har han med sig hem. Han ser alla som dör på havet under första världskriget, är nära att gå under av tungsinne, men på ålderns höst möter han kärleken.  Knud Erik som fostrats av Albert går till sjöss mot sin mors vilja och ställs under andra världskriget inför omöjliga val. Och mellan havet och staden ligger piren som en vilande kraft, i stånd att stilla storm och ge skeppen lä - ett bevis för enigheten som gjorde den möjlig. ”Det är längesedan jag läste en roman av den här kalibern och med den här angelägenhetsgraden. Carsten Jensens bok förtjänar många, många läsare. För djupast sett handlar det om själva livsvillkoren – allas våra livsvillkor – och vad det egentligen kostar att behålla sitt mänskliga ansikte. Det är fråga om stor existentiell berättarkonst, varken mer eller mindre. Varmt, varmt anbefaller jag alla kloka läsare att ta sig an Vi, de drunknade!” Håkan Nesser november 2007