Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Barnens ö : [roman]

Barnens ö : [roman]

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1977. 302 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Kort, men vackert namnad.
Omslag: litet obetydligt tidsnött å hörn o ngr fint lagade riss.
Reine har bestämt sig. Han ska inte åka till Barnens ö. Han vill inte. Han har mycket att fundera över. Vem är hans farsa? Varför måste man bli vuxen? Vad händer efter döden?

Om man ska fundera kan man inte vara på Barnens ö med en massa skränande ungar omkring sig. Reine ska stanna hemma i stan i stället. Bo ensam hela sommaren och klara sig själv. Han träffar alla möjliga typer: Tant Olga, Grisen Stig, Nora, raggar-Hester och Döden. Det blir en händelserik sommar.
Romanen handlar om elvaårige Reine som i stället för att åka på kollo på Barnens ö stannar ensam kvar i Stockholm. Dock tror hans mamma att han befinner sig på kollot. Reine tillbringar den långa sommaren i asfaltsdjungeln. Det finns viktigare saker att tänka på än Barnens ö, och det gäller att snabbt fundera ut svaren för när man kommer i puberteten blir man inte så klartänkt längre, resonerar Reine.
Per Christian Jersild, född 14 mars 1935 i Katrineholm i Södermanlands län, är en svensk författare och läkare tidigare verksam inom psykiatri och socialmedicin. Han bodde som barn först i Vingåker, där fadern var baptistpastor, och växte sedan upp i Bromma i Stockholm. Jersilds författarskap omfattar närmare 40 böcker. Han är hedersdoktor vid såväl Uppsala universitets medicinska fakultet som vid Kungliga Tekniska högskolan och ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100411175
Titel
Barnens ö : [roman]
Författare
Jersild, P. C.
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1976
Språk
Svenska
Baksidestext
11-årige Reine Larsson ska åka till en barnkoloni under sommaren, då mamma ska jobba i en annan stad. Men Reine beslutar sig för att stanna hemma i Stockholm istället. Därifrån håller han kontakt via brev med sin mor för att inte göra henne orolig.
frbr