Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube

Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube

Inbunden bok Max Ström. 1 uppl. 2000. 256 sidor.

Nära nyskick. Levnadskonstnären och livsnjutaren Evert och hans mat. Recepten av barnbarnet, kocken Jesper Taube. Max Ström, 2000. 246, [10] s + [5] planschblad. Rikt illustrerad i färg och sv/v. Inbundet dekorerat linneband med monterad pärmbild, svarta första och sista uppslag. 4:o. 310x245x28 mm. 1770 g. Recensionsstämpel på smutstitelblad. Nära presentskick! /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex viking*) så blir sökträffarna fler.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189204220
Titel
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
Författare
Jesper Taube - Petter Karlsson
Förlag
Max Ström
Utgivningsår
2000
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
1790 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.