Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Paddla kajak i Bohuslän : salta turer bland säl och granit

Paddla kajak i Bohuslän : salta turer bland säl och granit

av

Inbunden bok. Calazo Förlag. 1 uppl. 2009. 286 sidor.

Nyskick. Bohuslän har en unik skärgård. I det salta vattnet finns en större artrikedom än någon annanstans i Sverige. Bland ett myller av öar, kobbar och skär möter du knubbsäl och ålekråka, och om du har tur rent av tumlare eller val. Att kalla Bohuslän för ett paddelparadis är knappast en överdrift. I boken Paddla kajak i Bohuslän ges tips om 22 turer från Strömstad i norr till Kungälv i söder. Se specialritade kartor för varje tur, få tips om boende och kajakuthyrare och spännande merläsning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish

7 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789197818100
Titel
Paddla kajak i Bohuslän : salta turer bland säl och granit
Författare
Joakim Hermansson
Förlag
Calazo Förlag
Utgivningsdatum
20090605
Omfång
286 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
125 x 180 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
388 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bohuslän har en unik skärgård. I det salta vattnet fi nns en större artrikedom än någon annanstans i Sverige. Bland ett myller av öar, kobbar och skär möter du knubbsäl och ålekråka, och om du har tur rent av tumlare eller val. Du kan glida fram mellan charmiga krogar och vandrarhem i pittoreska gamla fiskelägen, eller slå upp ditt tält i en obebodd ytterskärgård med horisonten som granne. Att kalla Bohuslän för ett paddelparadis är knappast en överdrift. I boken får du tips om 22 turer från Strömstad i norr till Kungälv i söder. Följ med till Kosterhavet, Sveriges första marina nationalpark, till Fjällbackas övärld av slätslipad, rödskimrande Bohusgranit och till de historiska farvattnen kring Marstrand. Boken hjälper dig att utforska allt från stilla inomskärs paddelvatten till karga, exponerade miljöer i det yttre havsbandet. Bland innehållet hittar du: - Detaljerade turbeskrivningar - Specialritade kartor över varje tur - Tips om boende, restauranger och kajakuthyrare - Illustrerat kapitel om flora och fauna - Merläsning om kulturhistoria och sevärdheter Författaren Joakim Hermanson har tillbringat fler dagar än han minns, men färre än han hade önskat, i sin sittbrunn längs Bohuskusten. Han har rekognoserat, fotograferat och skrivit allt material i boken, tillsammans med sin flickvän och paddelpartner Ulrika Larsson. Joakim har tidigare också bland annat skrivit en guidebok om klättring i Bohuslän.