Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Spöken i Östergötland

Spöken i Östergötland

Inbunden bok Atremi. 1 uppl. 2004. 176 sidor.

Mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband. Illustrerad i s/v + kartor. Signerad. I fint skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189527380
Titel
Spöken i Östergötland
Författare
Johan Birath
Förlag
Atremi
Utgivningsår
2004
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
169 x 239 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Johan Birath från Boxholm är en mångsysslare med intresse för såväl gamla tider som dagens samhälle. Till vardags är han grundskollärare i historia, religionskunskap, samhällskunskap och geografi vid Stenbockskolan på orten, och han undervisar dessutom i bland annat lokalhistoria vid den kommunala vuxenutbildningen.
Johan är dessutom kommunpolitiker, ofta anlitad föreläsare och debattör. Hans främsta fritidsintresse är källforskning i lokala händelser och traditioner inom historia, religionshistoria och folktro. Ett arbete som bland annat har resulterat i de båda dokumentärromanerna Mordet i Mjölby och Mordet vid Stjärnesand, som båda utkom under år 2003 och fick ett mycket positivt mottagande.
Under samma år arbetade Johan med att samla in nya och gamla spökhistorier och gengångarföreställningar från Östergötland. Detta arbete, som har gjorts möjligt tack vare efterlysningar i såväl radio, tv och press, har resulterat i denna bok, som är ett försök att samla det mesta i gengångarväg som stått att finna inom länets gränser. En hel del historier har naturligtvis redan förekommit i andra tryckta verk, men författaren har även letat i våra olika folkminnesarkiv och fått en hel del berättelser från människor runt om i länet eller med anknytning till Östergötland.
Boken gör inte anspråk på att vara en fullständig kartläggning av gengångarfenomen i länet, men målsättningen – att ha med något från alla delar av Östergötland – har infriats. Det är författarens förhoppning att läsaren ska finna att denna sammanställning ger en intressant och stimulerande bild av folktron förr och nu och samtidigt att de olika berättelserna ska resultera i såväl rysningar av obehag som okontrollerade fnissningar här och där.