Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ett liv i mörker

Ett liv i mörker

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2012. 208 sidor.

Mycket gott skick. Biblioteksinplastad med stämplar. Några sidor lätt vågiga, förmodligen efter kontakt med fukt, annars utan anmärkning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789137137216
Titel
Ett liv i mörker
Författare
Johan Egonsson
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2012
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
320 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En skakande skildring inifrån Sverigedemokraterna och extremhögern på nittiotalet

När Johan Egonsson växer upp finns våldet och glåporden ständigt i hans närhet. Han blir svårt mobbad i skolan och känner sig hela tiden utanför. När föräldrarna tar ut skilsmässa försvinner det sista av tryggheten i hemmet. Vid en klassresa till Gröna Lund möter Johan ett gäng skinheads som i hans hand stoppar en broschyr om Sverigedemokraterna. Någon har sett honom. Efter en tid tar han kontakt med partiets lokala förening hemma i Småland. Det här blir början på Johans resa in i mörkret.På ett av Sverigedemokraternas möten får han kontakt med en krets som är villig att ta till ytterligheter för att hålla Sverige svenskt. Johan dras in i en spiral av allt grövre våld och kriminalitet. När han till slut känner att det har gått för långt får han lära sig att den grupp han tillhör lämnar man inte ostraffat.Ett liv i mörker ger oss ny insyn i de högerextrema rörelserna i Sverige samtidigt som det är en drabbande skildring av hur snett man kan hamna när man upplever utanförskap. Johan Egonsson beskriver öppenhjärtligt sin långa och svåra väg ut ur mörkret och hur kärleken till sonen hjälper honom att bli en ny människa.
"Johans bok är svår att lägga ifrån sig. Han försöker inte ursäkta sig. Däremot gestaltar hans berättelse med skärpa hur en människa som dittills känt sig vara helt utan värde kan frestas acceptera första bästa gemenskap, hur förkastlig den är, bara någon ler och säger "Välkommen!" i stället för att bete sig som alla de andra - exkludera, håna, förnedra." Kyrkans Tidning"Stark skildring om ett liv i mörker - Johan är en modig man som skrivit sin historia, en stark och själutlämnande bok om hans tid i extremhögern." Smålänningen”Alla människor har något viktigt att berätta, Johan har något viktigt att berätta och det är värt att läsa… en väldigt stark bok.” Magnus Utvik, SVT Morgon3/5 Magnus Utvik, SVT Morgon"Kort sagt en gripande historia om mörker och hopp som borde finnas i många skolbiblioteks hyllor och ingå bland lärarnas lästips till eleverna." Borås Tidning
"Extremt viktig berättelse." Sydsvenskan"Ett liv i mörker är inte bara en gripande skildring av en människa som levt ett liv vi andra knappt kan fantisera om. Egonssons bok blir i sin förlängning dessutom ett försök för honom att konfrontera, och på något vis försöka förlåta sig själv." Kulturdelen