Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bilderna berättar - Skandias historia 1855-2005

Bilderna berättar - Skandias historia 1855-2005

Inbunden bok. Max Ström. 2005. 237 sidor.

Nyskick. Text på svenska och engelska

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189204670
Titel
Skandia-Bilderna berättar: Skandias historia 1855-2005
Författare
Johan Erséus
Förlag
Max Ström
Utgivningsår
2005
Bandtyp
Inbunden
Mått
235 x 288 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
1455 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Skandia är Sveriges äldsta börsnoterade företag - 1855 bildades bolaget och det fyller alltså 150 år i år. Det är en lång tid, och aldrig har världen genomgått en snabbare och större omvandling än under dessa år.
Vi har lämnat en bondekultur med rötterna i medeltiden och via industrialismens slamrande fabriksvärld nått ett trådlöst kunskapssamhälle. Vi har gått från gåspenna till laptop, från muskler till maskiner, från segelfartyg och hästkärror till kommunikationssatelliter och internationella datornät. Världen har krympt. Sverige har utvecklats från fattigt utvandrarland i Europas norra skogsbryn till välmående invandrarland mitt i den globala byn. Sill, potatis och brännvin har kompletterats med sushi, pizza och lådvin. Under dessa årtionden har vi uppnått ökad ekonomisk och materiell trygghet och längre livslängd. Vi har skapat ett socialt skyddsnät - som knyts av både gemensamma och privata krafter: barnbidrag, studiebidrag, betald semester, hälsovård, pension, hjälp vid sjukdom, olyckor och arbetslöshet. Vi har sten för sten murat ett svenskt folkhem - som med åren byggts ut, byggts om, lappats och lagats i ett ständigt pågående samhällsprojekt.
Skandia har ett av Sveriges mest omfattande företagsarkiv med tiotusentals bilder. Med detta som utgångspunkt har nu en jubileumsbok producerats. I över 200 unika bilder skildras det moderna samhällets framväxt. Det är en omtumlande resa genom förändringens och utvecklingens tidevarv.