Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
100 skäl att älska Stockholm, stockholmarnas egna smultronställen

100 skäl att älska Stockholm, stockholmarnas egna smultronställen

Häftad bok Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 212 sidor.

Nära nyskick. Rikt färgfotoillustrerad. ISBN 9789100113513.
Det finns miljoner skäl att älska Stockholm, Nordens Venedig och en av världens vackraste huvudstäder. I den här boken presenteras 100 av de allra vackraste platserna, de mest intressanta byggnaderna, de verkliga smultronställena och gatorna med den vackraste utsikten. Följ med på en upptäcktsresa i en av världens vackraste huvudstäder.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100113513
Titel
100 skäl att älska Stockholm
Författare
Johan Holm
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
212 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
160 x 177 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
379 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Det finns miljoner skäl att älska Stockholm, Nordens Venedig och en av världens vackraste huvudstäder. I den här boken presenteras 100 av de allra vackraste platserna, de mest intressanta byggnaderna, de verkliga smultronställena och gatorna med den vackraste utsikten. Här finns klassiska ställen som alla svenskar känner till och uppskattar, som Skansen, Gröna Lund och Dramaten, men även mer udda platser och företeelser. Eller vad sägs om en hel artikel om den magiska asfaltsdoften? Eller en kärleksfull presentation av gasklockan i Hjorthagen? 100 skäl att älska Stockholm var ursprungligen en artikelserie i tidningen City. Nu kommer alla dessa kärleksförklaringar i bokform, med korta, kärnfulla texter och en vacker bild från varje plats. 100 skäl att älska Stockholm passar både som present till den nyblivne stockholmaren och som prydnad hemma hos den inbitne huvudstadsentusiasten. Men det är också en bok som kan få bo i ens ficka då man ger sig ut på strövtåg genom staden. Turen går till Fredhälls badklippor, till Fåfängan och till Gamla stan. Den tar dig med till boulevarderna och BP-skylten, till Centralens hål, till Essingeledens brus och till och med upp i skyn i en luftballongstur en vindstilla sommarkväll. Detta är en bok att älska, om en stad som är omöjlig att inte älska.Ur innehållet:
Albano, Allhelgonakyrkan, Atlasområdet, Berzelii park, Bjurholmsplan, Blå tornet, Boulevarderna, BP-skylten, Centralens hål, Cykelbanorna, Den ekologiska mångfalden, Dianelund, Diplomatstaden, Djurgårdsbrunnskanalen, Djurgårdsfärjan, Dramaten, Essingeleden, Etnografiska museet, Utsikt från Fjällgatan, Fredhälls badklippor, Fåfängan, Gamla stan, Globen, Gröna lund, Gärdet, Götgatsbacken, Hagaparken, Hammarby sjöstad, Hjorthagens kyrka, Humlegården, Hötorgshallen, Hötorgsskraporna, S:t Johannes kyrka, Kaknästornet, Kanalplan, Kanonkulan på Stortorget, Karlbergskanalen, Katarinahissen, Kvartersbion, Liljeholmsbadet, Liljeholmsbron, Liljevalchs, Luftballonger, Klippbadet på Långholmen, Malmgårdarna, Medelhavsmuseet, Monteliusvägen, Moskén, M/S Lotten, Odenplan, Parkteatern, Riddarholmen, Rosendals trädgårdar, Roslagsbanan, Röda bergen, S:t Sigfrids kyrka, Sergels torg, Sibyllans kaffehandel, Sinnenas trädgård, Skansen, Skogskyrkogården, Kungsträdgården, Skinnarviksberget, Kungliga slottet, Slussen, Stockholms stadion, Stadsbiblioteket, Stadshusets trappa, Stockholmarna, Stora Essingen, Strömbron, Söderstadion, T-banekonsten, Taubestatyn, Tessinparken, Tvärbanan, Vasamuseet, Vinterviken, Västerbron, Årstabroarna, Asfaltsdoften, Kungsträdgården, Stureplan, Kulturhuset, Medborgarplatsen, Bergianska trädgården