Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den svenska sångboken

Den svenska sångboken

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1997. 544 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken är nästan ny kondition. "Den svenska sångboken var boken vi mest av alla saknade och önskade. Det var därför vi gjorde den. Och det visade sig att många, många fler än vi själva ville ha den. Det blev en sångbok för alla nästan. Bokens mer än 300 sånger finns nu hos mer än 300 000 sångboksägare. Många av dem har hört av sig till oss för att tacka. Många har också saknat vissa sånger och önskat ännu fler. Därför har vi fått göra Den svenska sångboken ännu större. På begäran har vi kallat ett stort nytt kapitel med sånger alltifrån Edvard Perssons Kalle på spången till Benny Anderssons Vår sista dans."

Så skriver Anders Palm och Johan Stenström inför den relancering av Den svenska sångboken som vi nu förbereder. 35 nya sånger tillkommer - under förutsättning att musikförlagen inte krånglar.Troligen blir det 96 sidor till och baksidan skrivs om. En banderoll ska tala om att det är frågan om en utökad utgåva. Annars kommer boken att se ut som tidigare.

De nya sångerna är: Herrarna i hagen, Hjärtats saga, Flickorna i Småland, Röda stugor tåga vi förbi, I sommarens soliga dagar, Luffarvisa, Bohus bataljon, Tangokavaljeren, En natt på Ancora bar, Gå upp och pröva dina vingar, Världen är full av violer, Sommar, sommar, sommar, Kalle på Spången, Bullfest, Balladen om herr Rosenbloms spelmän, Dagny, En vårvisa, En glad calypso om våren, Sakta vi går genom stan, Säg inte nej, säg kanske kanske kanske, Vem kan man lita på, Staten och kapitalet, Stället, Ring ring, Diggi loo, diggi ley, Stockholm i mitt hjärta, Till mitt eget Blue Hawaii, Till dom ensamma, När vi gräver guld i USA, Det vackraste, Anthem, Kristina, guldet blev till sand, Under ytan, Av längtan till dig och Vår sista dans.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100564339
Titel
Den svenska sångboken
Författare
Stenström, Johan
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
1997
Omfång
544 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
180 x 238 mm Ryggbredd 43 mm
Vikt
1230 g
Språk
Svenska
Baksidestext
''Den svenska sångboken'' är det hittills mest ambitiösa och omfångsrika försök som gjorts att i en enda volym samla och kommentera vad som kallats ''den svenska sångskatten''. Den innehåller 331 av våra mest omyckta sånger och visor, alltifrån gamla folkvisor, skillingtryck och psalmer till våra dagars schlager och moderna visor. Boken ger dig både kompletta sångtexter, noter och ackordsanalys. ''Den svenska sångboken'' är en sångbok för alla. Den har gjorts för hem och skolor, för föreningar och vänkretsar, för allsång och ensamgnol. Den tillägnas alla som tycker om att sjunga och som vill ha texter och melodier till hands när minnet sviker och sånglusten faller på. Författarna Anders Palm och Johan Stenström är litteraturvetare och visforskare vid Lunds universitet. För notsättningen står Christer Palm och omslagsbild samt vinjetter är gjorda efter originalmålningar av Ann-Marie Jönsson.