Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lilla klosterapoteket. Medicinalväxter och huskurer i urval av Pater Kilian

Lilla klosterapoteket. Medicinalväxter och huskurer i urval av Pater Kilian

Häftad bok. Wahlström & Widstrand / LevNu. 1 uppl. 2007. 184 sidor.

Mycket gott skick. Tvärformat 16,5 x 19 cm Vikt 390 g.
Häftad bok med mjuka inplastade pärmar med flikar, gallrad biblioteksupplaga, rikt färgillustrerad med foton av Alexander Haselhoff och Kai-Uwe Nielsen samt botaniska skisser av Susanne Bräunig och Harald Vorbrugg, plats för egna anteckningar i slutet av boken. Tyska originalets titel: Die Kleine Klosterapotheke. Översättning: Mia Engvén. Ur baksidestexten: På medeltiden var det munkarna och nunnorna i klostren som ansvarade för den medicinska vården av befolkningen. Under den här perioden växte en verklig skatt av naturvetenskaplig och medicinsk kunskap fram. Idag förknippas klostermedicinen - som grundar sig nästan helt på örtlära - med naturliga och skonsamma behandlingsformer. Och intresset för klostrens sätt att vårda, bota och förebygga sjukdom bara växer. Här presenterar den tyske benediktinermunken Pater Kilian tillsammans med namnkunniga läkare de 70 viktigaste medicinalväxterna och berättar om hur de odlades och användes. De flesta av dem finns att få tag på här hemma och många hittar vi också i våra egna grönsaksland, som kryddväxter, dill, persilja, lök och vitkål. I boken kan man lätt slå upp sina besvär och få hjälp med rätt botemedel. Här finns också recept på teer, oljor, salvor och tinkturer och sist men inte minst, Pater Kilians bästa tips!
// Stämplar, klisteretiketter och biblioteksficka finns, liten datumanteckning finns, inga andra anteckningar. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [3863]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146215158
Titel
Lilla klosterapoteket : medicinalväxter och huskurer i urval av Pater Kilian
Författare
Mayer, Johannes G.
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2007
Omfång
184 sidor
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
Andlig bot Lilla klosterapoteket är en rikt illustrerad och vacker bok som berättar om det medeltida klosterapoteket, de medicinalväxter som fanns där, vilka läkemedel som tillverkades och vilka sjukdomar och åkommor man ansåg sig kunna bota.Den tyske benediktinerminken Pater Kilian har gjort urvalet, som består av de 70 viktigaste medicinalväxterna vilka alla, med några få undantag, finns att få tag på här hemma, . Många örter förekommer allmänt i våra grönsaksland, som dill, persilja, lök, vitkål och så vidare, och en hel del är kryddväxter som går lätt att odla själv.I boken kan man också slå upp sina besvär och få hjälp med rätt botemedel. Avslutningsvis följer ett avsnitt med recept på teer, oljor, salvor och tinkturer och, inte minst, Pater Kilians bästa tips.Såväl tidigare erfarenheter av naturläkemedel som nya vetenskapliga rön bidrar till att man kan känna sig trygg och säker i användningen av dessa växter.