Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9186428004
Titel
Ett tecken som väcker strid
Författare
Wojtyla, Karol
Förlag
Catholica AB
Utgivningsår
1982
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
Föreliggande bok innehåller texten till de reflektioner som nuvarande påven Johannes Paulus II, dåvarande kardinal Karol Wojtyla, i mars 1976 framlade för påven Paulus VI och påvekurian i Rom som underlag för de i Vatikanen årligen återkommande fasteexercitierna.

Med flit har ordet "reflektioner" använts här. Boken visar nämligen vilka djup av teologiska insikter författaren nått under sin livslånga begrundan över den kristna läran. Detta bekräftas också av hans övriga skrifter såväl före som efter påvetronstillträdet.

Denna tankemognad omfattar alla områden. Boken behandlar både troslärans alla viktiga punkter och praktiska livsfrågor såväl som liturgiska handlingar och särskilda andaktsövningar som korsvägen och rosenkransen. Den kan utan vidare betecknas som ett synnerligen systematiskt uppbyggt kompendium i den kristna läran.

Den personinriktade aspekt som författaren anlägger på alla behandlade frågor är ett starkt framträdande särdrag hos författaren. Samtidigt är han angelägen om att på alla sätt främja de mellanpersonliga relationerna vilka bland annat spelar en väsentlig roll i äktenskaps-, familje- och samhällslivet. Denna syn på människan och medmänniskan gör att hans tanke byggnad ed rätta kan kännetecknas som en kristne humanism och en kristen existentialism fylld av en stor och välgrundad optimism.