Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Europas mitt : Resa i Tyskland

Europas mitt : Resa i Tyskland

Inbunden bok Carlsson. 2018. 240 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173319287
Titel
Europas mitt : Resa i Tyskland
Författare
Johannes Tångeberg
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2018
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Minnet av 1900-talets historia lever fortfarande och det är svårt att bortse från andra världskriget och nazismen. Men i dag har Tyskland i högre grad än andra länder gjort upp med sitt förflutna. Landet är mäktigt ekonomiskt och spelar en ledande roll inom EU.
Det finns nu ett växande, positivt intresse för landet något som Tångeberg väl fångar in genom denna bok. Hans avsikt och förhoppning är att den blir en introduktion och presentation av dagens Tyskland. Han fångar in det tyska genom att resa kors och tvärs, från öst till väst, från norr till söder, från de största städerna till lantliga avfolkningsbygder. Han reser samtidigt genom tysk historia, genom samhällsliv och kultur. Läsaren får en levande och engagerad bild av dagens Tyskland. Här finns politiken till dags dato.
En upplysande bok om vår stora granne i söder.
Johannes Tångeberg är historiker och journalist. Han har en svensk far och en tysk mor och har sedan barnsben talat svenska likaväl som tyska. Han är i dag journalist på Katrineholms-Kuriren och har praktiserat på tyska tidningar. Han har sin universitetsexamen från Uppsala, där han läst främst historia.