Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En korsfäst Gud : elva möten med Jesus

En korsfäst Gud : elva möten med Jesus

2002 Libris. ISBN: 9171956115. Inbunden, skyddsomslag, 174s. 300g.

Nära nyskick. Hans Johansson som är pastor och teolog har mediterat över evangeliernas berättelser och och föreställt sig vad som hände i några av de män och kvinnor som var med och upplevde Jesu vandring till korset. Vem var han för dem? Hur reagerade de på honom och hans märkliga väg? Läsaren får i denna bok identifiera sig med evangeliberättelsens rollfigurer och föreställa sig vad man själv skulle ha gjort. Andras reaktioner på Jesus frågar efter mina: Vad skulle jag ha tänkt, känt, gjort och sagt? Evangelierna skrevs inte i första hand för att informera utan för att väcka gensvar och åstadkomma något i läsaren. Varje kapitel avslutas med en bön och leder förhoppningsvis längre än till läsning. Baksidestext: År 33 dömdes en välkänd jude till döden. Den romerska ockupationsmakten avrättade honom genom korsfästelse, det skändligaste av dödssätt. Så behandlade man dem som hotade makt och ordning.I den här boken får vi leva med i elva människors erfarenhet av händelserna kring Jesu död, och vi får en bild av vad som hände i några av dem som drogs med under de omtumlande sista dagarna i Jesu liv. Vem var Jesus för dem? Hur reagerade de på hans vandring mot döden?Hans Johansson berättar på ett medryckande sätt om Judas svek, Petrus försök att rädda Jesus, Kajafas slughet, Pilatus feghet, Marias kärlek, officerens bekännelse och Nikodemos orädda hedersbetygelse.Reaktionerna på Jesus död utmanar ditt och mitt liv. Dessa människors val finns skildrade för att vi på djupet ska begrunda våra egna. Vad betyder det jag ser genom deras ögon för mig själv?Boken avslutas med böner och reflektioner som vill hjälpa oss att finna sanningen om oss själva i den största av alla berättelser, den om en korsfäst Gud som offrar sitt liv för att rädda världen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171956115
Titel
En korsfäst Gud
Författare
Johansson, Hans
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
266 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hans Johansson som är pastor och teolog har mediterat över evangeliernas berättelser och och föreställt sig vad som hände i några av de män och kvinnor som var med och upplevde Jesu vandring till korset. Vem var han för dem? Hur reagerade de på honom och hans märkliga väg?
     Läsaren får i denna bok identifiera sig med evangeliberättelsens rollfigurer och föreställa sig vad man själv skulle ha gjort. Andras reaktioner på Jesus frågar efter mina: Vad skulle jag ha tänkt, känt, gjort och sagt?
     Evangelierna skrevs inte i första hand för att informera utan för att väcka gensvar och åstadkomma något i läsaren.
     Varje kapitel avslutas med en bön och leder förhoppningsvis längre än till läsning.