Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
b

b

Häftad bok Natur & Kultur. 1 uppl. 1999. 256 sidor.

Nyskick. Till synes oläst exemplar///Förlagets beskrivning: EQ är en reaktion mot det gamla IQ-begreppet. EQ handlar om känslans intelligens, en ovärderlig tillgång för den som vill leva ett fullödigt liv. John Gottman, professor i psykologi vid University of Washington, har funnit att barn med hög EQ har bättre självförtroende och är fysiskt friskare än andra barn. De klarar sig också bättre i skolan. Gottman och hans forskarkolleger har följt mer än 120 familjer under tio års tid för att undersöka vad EQ innebär i praktiken. Hur ger man sitt barn känslomässig vägledning i den stressiga vardagen? Enkelt och konkret visar han hur vi steg för steg kan lära våra barn att förstå och hantera sina känslor. Boken vänder sig till alla fördrar -och lärare som vill utveckla barns självtillit, jnlärningskapacitet och sociala begåvning. "Jag rekommenderar den varmt till varje förälder som vill göra sitt barn bättre rustat att möta livets utmaningar", skriver Daniel Goleman, författaren till Känslans intelligens, i sitt förord till EQ för föräldrar. l sin recension i Skånska Dagbladet skriver författaren och gymnasieläraren Jean Bolinder att skolan borde låta tårarna satsa på EQ. "Det skulle göra den svenska skolan till världens bästa." Han skriver vidare: "Då och då läser man en bok som ändrar ens syn på tillvaron. För mig är detta årtiondets viktigaste bok! Och jag hoppas att många, många tar den till sig."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127079651
Titel
EQ för föräldrar : Hur du utvecklar känslans intelligens hos ditt barn
Författare
John Gottman - Joan DeClaire
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1999
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
378 g
Språk
Svenska
Baksidestext
EQ är en reaktion mot det gamla IQ-begreppet som anses alltför snävt för att kunna mäta människans intelligens. EQ handlar om känslans intelligens, och denna bok vänder sig till alla föräldrar som önskar utveckla sitt barns självtillit, inlärningskapacitet och sociala begåvning. Forskning visar dessutom att en hög EQ gör barnet fysiskt friskare. John Gottman menar att det krävs något mer än att älska sina barn och att stimulera deras intellektuella färdigheter, och detta "mer" handlar om att ge barnet känslomässig vägledning. Denna kan skissas i fem steg: Föräldern uppmärksammar barnets känsla (1) och ser den som ett tillfälle till närhet (2). Han/hon lyssnar inkännande (3) , hjälper barnet att sätta ord på sina känslor (4) och försöker lösa det aktuella problemet tillsammans med barnet (5). Barnen ska få känna vad som helst men inte göra vad de vill. John Gottman och hans forskarkolleger har följt mer än 120 familjer under tio års tid för att bl a undersöka hur föräldrar reagerar i känsloladdade situationer. Han fann fyra "stilar" hos föräldrarna: de som vägleder (enligt ovan), de som struntar i barnens känslor, de som är kritiska och de som accepterar känslorna men inte sätter gränser för barnens beteende. I boken kan läsaren testa sin föräldrastil och sin egen EQ. Gottman bidrar – utan pekpinnar – till att fördjupa föräldrarnas självinsikt, dvs själva förutsättningen för att kunna hjälpa barnet att handskas med sina känslor. "Då och då läser man en bok som ändrar ens syn på tillvaron. För mig är detta årtiondets viktigaste bok! Och jag hoppas att många, många tar den till sig." (Jean Bolinder i sin recension av boken i Skånska Dagbladet) Översättning Per Rundgren John Gottman är professor i psykologi vid University of Washington, USA. Sedan 1979 har han en forskartjänst vid National Institute of Mental Health. Joan DeClaire är redaktör för Microsofts hälsorådgivning på internet. Daniel Goleman som skriver förord är författare till den populära boken Känslans intelligens som utkom 1997.