Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vardagshjältar

Vardagshjältar

Häftad bok.

Nära nyskick. SNS förlag. 2010. 197 s. 14,5 x 22,5cm. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186203535
Titel
Vardagshjältar
Författare
Eva Joly - Maria Malagardis
Förlag
SNS Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
197 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
146 x 225 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
471 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Här avslöjar journalister, poliser, höga ämbetsmän, banktjänstemän och vanliga medborgare en dold värld av korruption och ekonomiska intriger i London, Neapel, Ljubljana, Sofia och Paris. De skildrar allt från skatteparadiset Jersey till avfallshanteringens Syditalien. Det är chockerande berättelser som ger skiftande exempel från olika länder på hur korruptionen manifesterar sig. Dessa vardagshjältar utan välkända namn har ifrågasatt makten och deras liv liknar ofta en thrillerartad mardröm. De är utsatta, men strävar vidare.

När Eva Joly granskade oljebolaget Elf i det som kom att utvecklas till 1990-talets mest omfattande korruptionsskandal i Frankrike blev hon en oerhört omskriven, beundrad och fruktad person. Hon utsattes för förtalskampanjer, hon skuggades, hennes telefoner avlyssnades och det skedde flera inbrott på hennes kontor. Utsatt för mordhot tvingades Joly att under flera år leva med skydd av livvakter.

Hon räknas idag som en av världens främsta experter på ekonomisk brottslighet. Tillsammans med journalisten Maria Malagardis berättar hon om så kallade whistleblowers människor som vågar slå larm om fiffel, mutor och andra oegentligheter. Vardagshjältar är en spännande och djupt engagerande bok om mänskligt mod.

Eva Joly har varit rådgivare åt den norska regeringen i kampen mot korruption, haft en viktig roll i utredningen efter finans-kraschen på Island och företräder nu det franska miljöpartiet Europe Écologie i Europaparlamentet. Joly har fått Transparency Internationals integritetspris och har berättat om sina erfarenheter i flera uppmärksammade och storsäljande böcker.

Maria Malagardis är frilansande journalist. Hon har varit korrespondent för BBC och för Libération i Sydafrika.

Förord av Ingmarie Froman, journalist och tidigare korrespondent för Sveriges Radio i Paris.

Sagt om boken:
"Hon berättar lättillgängligt och engagerande i denna angelägna bok om modiga människor, som vågat fästa samhällets uppmärksamhet på den kanske allt större ekonomiska brottsligheten trots de oerhört allvarliga hot, som de samtidigt utsätts för."
Anders Weidung, BTJ-häftet

Vardagshjältar är uppskakande läsning och mer halsbrytande än påhittade deckare från trygga författarlyor.
Tove Gravdal, Morgenbladet

I det stora hela är boken alltså mer nedslående än upplyftande. Men hoppet ligger i de små historierna. Och de små porträtten i den här boken är så engagerande beskrivna och vardagshjältarnas personliga historier så imponerande att man, när man läst ut boken, till slut kan tro att en annan värld är möjlig, trots allt.
Ivar A. Iversen, Dagsavisen