Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Grilla som proffsen!

Grilla som proffsen!

Inbundna böcker. Norstedts. 1 uppl. 2011. 208 sidor.

Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.

Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!

Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.

Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.

Förlagsfakta

ISBN
9789113032726
Titel
Grilla som proffsen!
Författare
Jonas Borssén
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
257 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
1070 g
Språk
Svenska