Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samtida politisk teori

Samtida politisk teori

Häftad bok. Tankekraft. 2015. 406 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188203052
Titel
Samtida politisk teori
Författare
Jonsson, Stefan
Förlag
Tankekraft Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
406 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 220 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under de senaste decennierna har den politiska teorin genomgått en radikal förnyelse. I takt med de genomgripande samhällsförändringar som skett sedan 1968 och framåt har nya teoretiska perspektiv utarbetats och nya politiska visioner trätt fram.

Namnkunniga forskare och intellektuella med bas i Sverige presenterar i föreliggande volym sexton tänkare på den internationella scenen som fördjupat samhällsreflektionen och omprövat de politiska grundbegreppen. Antologin förmedlar några av de viktigaste rösterna inom kritisk politisk teori och förklarar varför de är betydelsefulla för den som önskar förstå sin samtid. Det handlar om stora frågor: hur människor lever och arbetar, hur gemenskaper formas och löses upp, hur makt och motstånd utövas, hur samhällen låter sig styras och vanstyras. Med filosofiskt skarpsinne och politiskt engagemang diskuterar författarna hur dagens politiska och ekonomiska världsordning ger upphov till problem som knappast kan lösas inom dess ramar. Det finns alternativ. Men vilka är de? Hur når vi dit?

De teoretiker som presenteras i boken är Giorgio Agamben, Alain Badiou, Wendy Brown, Judith Butler, Gilles Deleuze, Terry Eagleton, Nancy Fraser, Donna Haraway, Ernesto Laclau, Walter Mignolo, Chantal Mouffe, Jean-Luc Nancy, Antonio Negri, Jacques Rancière, Gayatri Chakravorty Spivak och Slavoj Žižek.

Bokens redaktör, Stefan Jonsson, har skrivit en omfattande inledning där han tecknar bakgrunden till den politiska teorins aktuella situation och kontext.

Ytterligare medarbetare:
Redaktörer: Jonsson, Stefan