Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dikter

Dikter

av

Häftad bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2002. 136 sidor.

Nyskick. På försättsbladet finns stämpel och etikett som antyder att det är en biblioteksbok. Det är de enda tecken på detta. Boken är ej läst. (5)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9173248967
Titel
Dikter
Författare
José Craveirinha
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsdatum
20020101
Omfång
136 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
133 x 221 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
231 g
Språk
Svenska
Baksidestext
José Craveirinha publicerade sina första dikter på 1940-talet. Då uttryckte hans lyrik häftig kritik och opposition mot det portugisiska kolonialstyret. Senare gav han röst åt de människor som genomlevde det långvariga och mycket blodiga inbördeskrig som följde på Moçambiques självständighet, 1974. Och idag rymmer hans dikter både kritik och hån mot det själv-ständiga Moçambiques politiska ledare.Men dikterna handlar inte om någon enkel protest. Den politiska vreden uttrycks ibland i konkreta scener ur vardagen, men ännu oftare i dikter där flera perspektiv blandas och där temat inte enbart är politiskt. Fascinationen inför och motviljan mot det moderna urbana samhället blandas med stark identifikation med den traditionella moçambikiska kulturen. Närvarokänslan är stark och inte sällan är det de fattiga delarna av huvudstaden som träder fram. Dikterna har stor poetisk bredd - från surrealism till realism och centrallyrik. Boken innehåller ett 70-tal dikter i urval och är José Craveirinhas första översatta verk till svenska. Efterord av Henning Mankell.