Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Josses barnmat

Josses barnmat

Häftad bok. Jure Förlag. 2010. 132 sidor.

Hyggligt skick. I begagnat skick, några skavanker på vissa blad men helt ok tycker jag.

Josefin Haamer håller barnmatskurser runtom i landet. Bra recept , inspiration och tips för dem första måltider

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172233799
Titel
Josses barnmat
Författare
Josefine Haamer von Hofsten
Förlag
Jure Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
132 sidor
Bandtyp
Spiral
Språk
Svenska
Baksidestext
Att laga barnmat är ingen vetenskap utan handlar om bra råvaror, lite köksredskap och några minuter ledig tid. Lägg till lite kunskap om konsistens, smakpreferenser och hur du hjälper ditt barns mage att komma igång, så kommer du snart att bli en fullfjädrad barnmatskock. Boken är en handbok i att laga barnmat från allra första start.
-Dietist Gunilla Lindeberg har skrivit faktarutor i boken om allt från fett och fibrer, rekommenderat intag, D-droppar, mjölk, järn, frukt och grönt, vitaminer, med mera.

-Konsistensskolan och kapitlet om kryddor är de viktigaste kapitlen i boken. Det är nämligen det vi ”barnmatshemmakockar” alltid missar när barnen ratar vår omsorgsfullt hemlagade mat.

-Den lilla kastrullen bredvid den stora ”vuxenkastrullen” är avgörande för hur du ska tänka när du lagar barnmat. Det ska inte vara svårare än så. Om du lagar hyfsad mat till dig själv så använd samma ingredienser till barnmaten.

-Magskolan är till för att du på bästa sätt ska kunna hjälpa ditt barn när det blir knas med magen, vilket snarare är regel än undantag.
Den innehåller även;

-Varifrån får barnen sina smakpreferenser, när du ska börja med mat, lite om allergier, matningsteknik, olika fettsorter, dricka till maten, hur mycket barnen ska äta och ett kapitel om frysen och ett om säkerhet i köket.

- Recept som är indelade efter råvaror. Indelningen är följande, vegetariskt, soppor, fisk och skaldjur, kött, kyckling, efterrätt, frukost och mellis.

- Boken avslutas med vad du gör när barnet matvägrar och hur du får inspiration till att laga ännu mer god mat.