Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kleopatra : Egyptens sista drottning

Kleopatra : Egyptens sista drottning

Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2008. 303 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ekerlids Historia. 2008. 303 s. Inbunden. 554 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Romarna betraktade henne som ett fatalt monster. Pascal sade att formen på hennes näsa kom att påverka historiens gång. Shakespeare skildrade henne som en tragisk kärleksikon. Men vem var Kleopatra, egentligen? Hon var den sista härskaren av den makedonska Ptolemaios-dynastin som regerat Egypten i tre sekel från den strålande, mångkulturella huvudstaden Alexandria. Hon var synnerligen intelligent och sägs ha varit den enda av de ptolemaiska regenterna som kunde tala egyptiska. Hennes berömda allianser med Julius Caesar och Markus Antonius hade lika mycket att göra med politik som med kärlek. Hon var hänsynslös mot sina fiender, varav många fanns inom den egna familjen, och styrde sitt rike genom svåra tider; ett rike som på höjden av sin makt kunde mäta sig med det romerska. I biografin Egypten sista drottning träder Kleopatra fram livs levande från boksidorna, mot en bakgrund målad med lätt men lärd hand av Joyce Tyldesley, en av världens främsta kännare av det antika Egypten. För första gången ges en bild av Kleopatra där de myter och fördomar som både hennes egen samtid och senare tider har omgett henne med skalas av. De historiska sammanhangen läggs till rätta och läsaren kan luta sig tillbaka och låta sig föras till antiken på Nilens och Medelhavets vågor..

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170920837
Titel
Kleopatra : Egyptens sista drottning
Författare
Tyldesley, Joyce
Förlag
Ekerlids
Utgivningsår
2008
Omfång
303 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
556 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Romarna betraktade henne som ett fatalt monster. Pascal sade att formen på hennes näsa kom att påverka historiens gång. Shakespeare skildrade henne som en tragisk kärleksikon. Men vem var Kleopatra, egentligen?

Hon var den sista härskaren av den makedonska Ptolemaios-dynastin som regerat Egypten i tre sekel från den strålande, mångkulturella huvudstaden Alexandria. Hon var synnerligen intelligent och sägs ha varit den enda av de ptolemaiska regenterna som kunde tala egyptiska. Hennes berömda allianser med Julius Caesar och Markus Antonius hade lika mycket att göra med politik som med kärlek. Hon var hänsynslös mot sina fiender, varav många fanns inom den egna familjen, och styrde sitt rike genom svåra tider; ett rike som på höjden av sin makt kunde mäta sig med det romerska.

I biografin Egypten sista drottning träder Kleopatra fram livs levande från boksidorna, mot en bakgrund målad med lätt men lärd hand av Joyce Tyldesley, en av världens främsta kännare av det antika Egypten. För första gången ges en bild av Kleopatra där de myter och fördomar som både hennes egen samtid och senare tider har omgett henne med skalas av. De historiska sammanhangen läggs till rätta och läsaren kan luta sig tillbaka och låta sig föras till antiken på Nilens och Medelhavets vågor.