Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Inbördeskriget

Inbördeskriget

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2007. 279 sidor.

Mycket gott skick. Översättning från latinet med inledning och kommentar av Ingemar Lagerström. Originalets titel De bello civili. Med få svartvita kartor. Vitt förlagsband.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789113016863
Titel
Inbördeskriget
Författare
Julius Caesar
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2007
Omfång
279 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
506 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När Caesar gick över Rubicon utmanade han på allvar sin konsulkollega Pompejus om makten. Ett blodigt inbördeskrig senare stod han som ensam härskare över det växande romerska imperiet. Caesar - den förste kejsaren. Inbördeskriget är en del av hans klassiska självbiografi . Julius Caesar (100-44 f.Kr.), en av romarrikets mest omtalade politiker, var även en lysande fältherre. När han efter stora politiska och militära framgångar gjort sig enväldig blev han mördad 44 f.Kr. En yngre släkting till honom var Octavianus, den blivande kejsar Augustus. I slutet av år 51 hade Caesar erövrat större delen av nuvarande Frankrike och trängt tillbaka germanerna över floden Rhen. År 49 f.Kr. gick han med en här över gränsfloden Rubicon i norra Italien för att hävda sina intressen gentemot den romerska senaten och Pompejus, hans medtävlare om makten. Därmed var inbördeskriget i full gång. I Inbördeskriget skildrar Caesar främst kriget fram till segern över Pompejus hösten 48 f.Kr. Men vi får även läsa om hur Pompejus flyr till Egypten, hur Caesar förföljer honom dit och om Caesars möte med drottning Cleopatra. Caesar är en lysande stilist, kanske mest känd för sin skildring av kriget i Gallien. Inbördeskriget som här översätts till svenska för första gången, är en spännande skildring av en av historiens mest kända maktkamper. Boken är viktig krigshistoria och oumbärlig för vår kännedom om detta skede i romersk historia.