Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Harriet Löwenhjelms värld : en collagebok

Harriet Löwenhjelms värld : en collagebok

av

Nyskick. Harriet Löwenhjelm-sällskapet | Utg. 2018 | | 158 s. | 9789163782251 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Poeten och konstnären Harriet Löwenhjelm (1887–1918) har ett alldeles eget tonfall och uttryck. Hon har en precis känsla för att växla mellan ljus och mörker, humor och allvar, det fartfyllda och det lågmälda. År 2018 är det 100 år sedan Harriet Löwenhjelm dog på Romanäs sanatorium nära Tranås. Mattias Käck har kartlagt hennes liv och verk. I Harriet Löwenhjelms värld samlar han fotografier, dikter, konstverk, brev, dagboksnoteringar, minnesbilder och andra dokument. Det har blivit ett unikt och rikt collage kring den oförglömliga Harriet Löwenhjelm. Anders Weidar, flerfaldigt prisad av Svensk Bokkonst, står för bokens formgivning. Mattias Käck, född 1983, är uppvuxen i Tranås och bosatt i Enköping. År 2010 bildade han Harriet Löwenhjelm-sällskapet. "Det är något djupt gripande med den här fantastiskt fina collageboken, som sakta men säkert, bit för bit, berättar om Harriet Löwenhjelms korta liv och ofullbordade verk. Kanske är det den sakliga tonen som gör historien extra berörande. […] Mattias Käck använder all sin fascination på ett lågintensivt och bra sätt. Varje foto, varje dagboksanteckning av Harriet själv, hennes syskon eller vänner ackompanjeras av faktaspäckade och fylliga bildtexter, så fulla av nördiga detaljer och exakta uppgifter att man bara måste älska dem. Man behöver naturligtvis inte läsa varje fotnot. Men man gör det! Åsa Christoffersson, Östgöta Correspondenten och UNT "...en ömsint och mycket initierad skildring av en levnadsglad, humoristisk ung kvinna med konstnärliga ambitioner och talanger. Många av bokens bilder och Harriets målningar och teckningar publiceras för första gången och fördjupar bilden av hennes konstnärliga ådra. Till behållningen hör även den eleganta och stilsäkra formgivningen av den flerfaldigt prisade Anders Weidar." Gunilla Edström, Enköpings-Posten "… materialet skapar tillsammans en intressant, kronologisk bild av Löwenhjelms liv, sjukdom och konstnärskap. En bild som fint kompletterar de porträtt som tidigare har tecknats i biografier av Elsa Björkman-Goldschmidt, 1947 och Boel Hackman, 2011. En stor del av materialet publiceras här för första gången. Särskilt intressanta är Ulf von Konows fotografier tagna på Romanäs sanatorium 1917. […] Volymen är vackert formgiven och den avslutas med en kronologi och en litteraturförteckning." Thomas Kjellgren, BTJ-häftet nr 7, 2018 | LEVERANS: Denna bok har vi på separat lager - ej i butik - och skickar inom 3-5 vardagar efter vår bekräftelse.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789163782251
Titel
Harriet Löwenhjelms värld : en collagebok
Förlag
Harriet Löwenhjelm-sällskapet
Utgivningsdatum
20180219
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Klotband
Mått
167 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Poeten och konstnären Harriet Löwenhjelm (1887–1918) har ett alldeles eget tonfall och uttryck. Hon har en precis känsla för att växla mellan ljus och mörker, humor och allvar, det fartfyllda och det lågmälda. År 2018 är det 100 år sedan Harriet Löwenhjelm dog på Romanäs sanatorium nära Tranås. Mattias Käck har kartlagt hennes liv och verk. I Harriet Löwenhjelms värld samlar han fotografier, dikter, konstverk, brev, dagboksnoteringar, minnesbilder och andra dokument. Det har blivit ett unikt och rikt collage kring den oförglömliga Harriet Löwenhjelm. Anders Weidar, flerfaldigt prisad av Svensk Bokkonst, står för bokens formgivning. Mattias Käck, född 1983, är uppvuxen i Tranås och bosatt i Enköping. År 2010 bildade han Harriet Löwenhjelm-sällskapet.