Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Rymdens alfabet

Rymdens alfabet

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 408 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK.
Maria Küchens Rymdens alfabet är en passionerad berättelse om människans rymdfärder och allt som hör därtill: Sovjetunionens 150 rymdhundar, rymddräkters haute couture och poplåtar om månraketer. SvD
I Rymdens alfabet ger sig Maria Küchen i kast med allt som hör rymden till: astronauterna, rymdbaserna, dräkterna, farkosterna, månlandningen och exakt vilken sorts penna det var som Buzz Aldrin tog hjälp av för att laga den trasiga strömbrytaren när det var dags att återvända till jorden. Från Bajkonurs heta stäpper reser Küchen till Cape Caneveral och bevittnar hur Spacex Falcon 9 fyller luften med ett mullrande dån och skjuts upp mot himlen.
Idag, 50 år sedan den första månlandningen, pågår en andra kapplöpning till månen. Rymdens gåtfullhet tycks inte släppa sitt grepp om oss.
Julen 1968 skrev Apollo 8 rymdhistoria genom att bryta sig loss från jordgravitationen och lägga sig i omlopp kring en annan himlakropp. Något sådant hade inte hänt tidigare. Alla som fram till dess hade skjutits upp i rymden hade stannat i bana kring vår planet. För första gången fick mänskligheten nu se sitt gemensamma hem utifrån rymden en oändligt ensam himlakropp omgiven av mörker. Ett drygt halvår senare landade människan för första gången på månen.
Maria Küchen har förvandlat passionen hon delar med många till en utforskande bok full av kärlek och mystik. Sedan hon som åttaåring såg de suddiga svartvita tv-bilderna av månlandningen hemma i vardagsrummet i Uppsala, har hon fascinerats av rymdfartens och astronomins olika gåtor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127158269
Titel
Rymdens alfabet
Författare
Küchen, Maria
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2019
Omfång
408 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
159 x 218 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
690 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Maria Küchens Rymdens alfabet är en passionerad berättelse om människans rymdfärder och allt som hör därtill: Sovjetunionens 150 rymdhundar, rymddräkters haute couture och poplåtar om månraketer.” SvD
I Rymdens alfabet ger sig Maria Küchen i kast med allt som hör rymden till: astronauterna, rymdbaserna, dräkterna, farkosterna, månlandningen och exakt vilken sorts penna det var som Buzz Aldrin tog hjälp av för att laga den trasiga strömbrytaren när det var dags att återvända till jorden. Från Bajkonurs heta stäpper reser Küchen till Cape Caneveral och bevittnar hur Spacex Falcon 9 fyller luften med ett mullrande dån och skjuts upp mot himlen. 
Idag, 50 år sedan den första månlandningen, pågår en andra kapplöpning till månen. Rymdens gåtfullhet tycks inte släppa sitt grepp om oss.
Julen 1968 skrev Apollo 8 rymdhistoria genom att bryta sig loss från jordgravitationen och lägga sig i omlopp kring en annan himlakropp. Något sådant hade inte hänt tidigare. Alla som fram till dess hade skjutits upp i rymden hade stannat i bana kring vår planet. För första gången fick mänskligheten nu se sitt gemensamma hem utifrån rymden – en oändligt ensam himlakropp omgiven av mörker. Ett drygt halvår senare landade människan för första gången på månen. 
Maria Küchen har förvandlat passionen hon delar med många till en utforskande bok full av kärlek och mystik. Sedan hon som åttaåring såg de suddiga svartvita tv-bilderna av månlandningen hemma i vardagsrummet i Uppsala, har hon fascinerats av rymdfartens och astronomins olika gåtor.
Rymdens alfabet är ett närvarande reportage och en litterärt och filosofiskt reflekterande berättelse om rymdfartens historia och framtid.
”Maria Küchen har med Rymdens alfabet skrivit en på alla sätt formidabel essäbok om sitt rymdintresse. Det är en fascination som gestaltas i en metodisk och pedagogisk genomgång från A till Ö, där vi lotsas genom både bekant terräng och förbluffande nyheter.”
Jönköpings-Posten
"Küchen har skrivit en oavlåtligt fascinerande och lärorik populärkulturell rymdodyssé, med mängder av intressanta filmanalyser, anekdoter och oneliners, som att det största beviset för att det finns intelligent liv ute i rymden är att de valt att inte hälsa på oss."
Aftonbladet
”Rymden, det är vi”, konstaterar Martin Engberg efter att ha läst Maria Küchens tankeväckande essäbok om rymden."
Sydsvenskan

”Rymdens alfabet” är som starkast när [Maria Küchen] sörjer hur en epok blivit historia”. 
DN
"Precis som Maria Küchen konstaterar i vad som borde betraktas som det nya svenska standardverket över rymden i sin förträffliga bok Rymdens alfabet är vi inte längre ensamma: ”Det telemetriska nätet mellan jord och rymd gör att rymden inte längre är en främmande plats.” Rymden har, enkelt uttryckt, fört oss samman."
GT
"Küchens Rymdens alfabet är fylld av vetande, men också av mycket vördnad och passion inför både rymdens realiteter och storslagna mysterier."
BTJ
"Poeten och prosaisten Maria Küchens bok är både lärd, poetisk och underhållande."
Norrbottens-Kuriren