Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den sjätte passageraren : Kristina Vendel, del 2

Den sjätte passageraren : Kristina Vendel, del 2

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 216 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nytt exemplar. Oläst. Några minimala hanteringsspår, för övrigt i presentskick.

En vacker augustisöndag störtar ett litet propellerplan från ett privat bolag, på väg från Amsterdam till Bromma flygplats, i sjön Getaren nära Lida gård. Vem fanns ombord? Sju kroppar dras upp ur vraket, fem män, en kvinna och en mörkhyad pojke i 12-13-årsåldern. Identifieringen av de vuxna var lätt, alla hade papper på sig. Men vem var pojken? Vem reste han med? Vem väntade honom?

Just den här dagen är 33-åriga kriminalkommissarien Kristina Vendel ledig, men det blir hon och hennes medarbetare på Huddingepolisens rotel 6 som genast får sätta igång att utreda olyckan. Finns det någon koppling mellan de förolyckade? Vad har de haft för ärenden i Europa? Och framför allt: Vem är den sjätte passageraren?

Spekulationerna sätter fart. Till myndigheternas krav på lösning av fallet fogas etiska frågeställningar som både ger privat växtvärk och får marken att gunga under fötterna på ganska många. Mörka, gåtfulla skeenden och strömningar i ett föränderligt Sverige blottläggs under oavbrutet stigande spänning.

En ny kriminalroman av Theodor Kallifatides - skriven med intelligens, känslighet och humor - där läsaren på nytt får möta Kristina Vendel, "en av de trevligaste nya bekantskaperna" i kriminalgenren, som det stod att läsa i Dagens Nyheter.

AV THEODOR KALLIFATIDES

EN GREKISK TRILOGI: 1. Bönder och herrar / 2. Plogen och svärdet / 3. Den grymma freden.

SERIEN OM KRISTINA VENDEL: 1. Ett enkelt brott / 2. Den sjätte passageraren / 3. I hennes blick.

FRISTÅENDE: Minnet i exil / Utlänningar / Tiden är inte oskyldig / Den sena hemkomsten : skisser från Grekland / Mitt Aten / Kärleken / En fallen ängel / Brännvin och rosor / Berättelser från Kvarnen / I främmande land / Lustarnas herre / April (med Lennart Eng) / En lång dag i Athen / Kvarteret Alabaster / Sidospår / Cypern : en resa till den heliga ön / Vem var Gabriella Orlova? / Ett liv bland människor / Den dubbla längtan / Det sista ljuset / Afrodites tårar : om gamla gudar och eviga människor / Den sista rosen / De sju timmarna i paradiset / För en kvinnas röst : en kärleksdikt / Ett nytt land utanför mitt fönster / En kvinna att älska / Herakles / Mödrar och söner / Vänner och älskare / Det gångna är inte en dröm / Brev till min dotter / Med sina läppars svalka / Ännu ett liv / Slaget om Troja / Kärlek och främlingskap.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100578584
Titel
Den sjätte passageraren
Författare
Kallifatides, Theodor
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
216 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
157 x 223 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
480 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En vacker augustisöndag störtar ett litet propellerplan från ett privat bolag, på väg från Amsterdam till Bromma flygplats, i sjön Getaren nära Lida gård. Vem fanns ombord? Sju kroppar dras upp ur vraket, fem män, en kvinna och en mörkhyad pojke i 12-13-årsåldern. Identifieringen av de vuxna var lätt, alla hade papper på sig. Men vem var pojken? Vem reste han med? Vem väntade honom?Just den här dagen är 33-åriga kriminalkommissarien Kristina Vendel ledig, men det blir hon och hennes medarbetare på Huddingepolisens rotel 6 som genast får sätta igång att utreda olyckan. Finns det någon koppling mellan de förolyckade? Vad har de haft för ärenden i Europa? Och framför allt: Vem är den sjätte passageraren?Spekulationerna sätter fart. Till myndigheternas krav på lösning av fallet fogas etiska frågeställningar som både ger privat växtvärk och får marken att gunga under fötterna på ganska många. Mörka, gåtfulla skeenden och strömningar i ett föränderligt Sverige blottläggs under oavbrutet stigande spänning.En ny kriminalroman av Theodor Kallifatides - skriven med intelligens, känslighet och humor - där läsaren på nytt får möta Kristina Vendel, "en av de trevligaste nya bekantskaperna" i kriminalgenren, som det stod att läsa i DN:s helgbilaga i maj i år.