Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vänner och älskare

Vänner och älskare

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 369 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, jag har över 500 böcker i sortimentet.

Det börjar i Stockholm en skymningsgrå februaridag valåret 2006, men ska föra långt därifrån. Vid horisonten skymtar en tillflykt där rumänsk schlagermusik och mångbottnade Ovidius-citat båda ryms. Och där kanske något nytt inleds. Femtiofemårige Georg Andreasson, chef för ABF i Stockholms län, står inför stora förändringar i livet. Ett avsked från en skör dansare till synes utan undanflykter och ett försiktigt närmande till en glittrande och undflyende yngre kvinna väntar. Ibland känner han sig gammal, men vill inte gärna erkänna det. Vardagens rutiner bryts, men närheten till en filosofiskt lagd vän och kollega består. Frågor om tillhörighet och utanförskap kräver svar. Värderingar ifrågasätts. Är politik och kultur oförenliga? Livet känns osäkert, men längtan, hopp och passion är starka drivkrafter. Snart kanske ljuset återvänder.Med mild skärpa och skarp humor vävs här ett allvarsamt betraktande av samtiden samman med en bitterljuv kärleksskildring på ett svårslaget sätt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100120429
Titel
Vänner och älskare
Författare
Kallifatides, Theodor
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
369 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
124 x 190 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
409 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det börjar i Stockholm en skymningsgrå februaridag valåret 2006, men ska föra långt därifrån. Vid horisonten skymtar en tillflykt där rumänsk schlagermusik och mångbottnade Ovidius-citat båda ryms. Och där kanske något nytt inleds.     Femtiofemårige Georg Andreasson, chef för ABF i Stockholms län, står inför stora förändringar i livet. Ett avsked från en skör dansare till synes utan undanflykter och ett försiktigt närmande till en glittrande och undflyende yngre kvinna väntar. Ibland känner han sig gammal, men vill inte gärna erkänna det. Vardagens rutiner bryts, men närheten till en filosofiskt lagd vän och kollega består. Frågor om tillhörighet och utanförskap kräver svar. Värderingar ifrågasätts. Är politik och kultur oförenliga? Livet känns osäkert, men längtan, hopp och passion är starka drivkrafter. Snart kanske ljuset återvänder.Med mild skärpa och skarp humor vävs här ett allvarsamt betraktande av samtiden samman med en bitterljuv kärleksskildring på ett svårslaget sätt.