Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter

Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rikt illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789151850528
Titel
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
Författare
Karin Fransson - Anna Sjögren
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2008
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
977 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm. I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker. Så här skriver Karin om basilika: "Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör." Boken är indelad efter de olika typerna av rätter: · Rätter med kött och kyckling · Rätter med fisk · Rätter med grönsaker · Röror och oljor · Desserter och kakor · Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd