Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Karl Marx texter i urval

Karl Marx texter i urval

Inbundna böcker. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2003. 473 sidor.

Det som är säkert är att jag inte är marxist, utbrast Karl Marx mot slutet av sitt liv när han ställdes inför somliga av sina anhängares tolkningar av hans skrifter.

Och än värre blev det. I de forna socialistiska staterna stelnade Marx teorier till statsbärande religion. Och bland hans fiender av olika schatteringar dödförklarades han oupphörligt.

Men Karl Marx går igen som så många gånger förr. Befriad från sin ställning som ofelbar lärofader kan han läsas på nytt. Nya generationer kan upptäcka att hans analyser av kapitalismen och dess logik fortfarande har brännande aktualitet.

För första gången på trettio år presenteras nu ett brett urval med Marx egna texter på svenska, flera inte tidigare översatta. Det är utdrag ur såväl kända som okända arbeten.

Volymen, som är kronologiskt upplagd, innehåller skrifter, brev och utkast från ungdomsårens sökande efter en egen världsbild, över de dramatiska åren kring 1848 med Kommunistiska manifestet, revolutionära drömmar och bitter besvikelse, till de många forskaråren i exil då han oförtrutet strävade efter att förstå och blottlägga det kapitalistiska samhällets lagar och bestånds-delar.

Här görs Karl Marx egna ord nu tillgängliga för nya skaror. Samtidigt kan de som redan tycker sig kunna sin Marx upptäcka nya sidor hos denne outtröttligt nyfikne 1800-talstänkare.

REDAKTÖRER: Sven-Eric Liedman är professor i idéhistoria i Göteborg. Han har givit ut en rad böcker, senast Att se sig själv i andra (2000) och Ett oändligt äventyr (2001).

Björn Linnell är litteraturhistoriker, kritiker och journalist.

Förlagsfakta

ISBN
9789173249522
Titel
Karl Marx texter i urval
Författare
Karl Marx
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
473 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
138 x 217 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
762 g
Språk
Svenska