Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vegetariskt : mat från trädgårdskaféet Slottsträdgården Ulriksdal

Vegetariskt : mat från trädgårdskaféet Slottsträdgården Ulriksdal

Inbunden bok. Bonniers. 2005. 175 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Blått klotband. Foto: Tomas Södergren.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100105759
Titel
Vegetariskt : Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
Författare
Nordgren, Katarina
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
174 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
199 x 254 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
803 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vid Ulriksdals Slottsträdgård i Solna, strax norr om Stockholm, finns ett litet trädgårdscafé som ligger insprängt mitt bland växthus och odlingar. Där serveras varje vardag en överdådig vegetarisk lunchbuffé som lockar småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer. Alla kommer de för den underbara matens skull och för att få andas ut en stund i en rofylld miljö där alla sinnen får stimulans. Skribenten Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren bestämde sig för att göra en bok om stället och dess mat och i samarbete med kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook har de skapat en kokbok som är både inspirerande och vacker. I Vegetariskt hittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat och här finns till och med ett eget litet kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetarisk mat behöver inte vara krångligt eller svårt. Samtliga rätter i den här boken är enkla och okomplicerade och det enda som behövs är råvaror som man lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik. Oavsett varför man väljer att äta vegatariskt av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl så väljer allt fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Kocken Fredrik Karlsson trodde att han skulle få ta mig sig fläskkarré i matlådan för att bli mätt, men berättar nu istället lyriskt om de äldre män som vågat sig på hans lunchbuffé och efteråt säger att du aldrig har ätit godare mat. Och gissa om grisarna som strövar i hagen utanför Trädgårdscaféet är glada för det!