Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tigern

Tigern

Inbunden bok Kabusa Böcker. 1 uppl. 2012. 156 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Stor text. En dimmig morgon när tolvårige Rob vandrar i skogen möter honom något oväntat - en livs levande tiger, som trampar runt i sin bur. Samma dag blir han också bekant med nyinflyttade Sixtine, som är allt Rob inte är.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173552226
Titel
Tigern
Författare
Kate DiCamillo
Förlag
Kabusa Böcker
Utgivningsår
2012
Omfång
156 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 185 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
288 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tolvårige Rob Horton stöter på en tiger när han går genom skogen. En riktig tiger, stor och mäktig som vankar av och an i sin bur. Tigern är inte det enda som gör att den här dagen skiljer sig från andra dagar i Robs liv, dagar av undanträngd saknad efter mamman som dött, ilsket röda utslag på benen och trakasserier i skolan. Den här dagen stiger Sixtine på skolbussen. Hon gör allt som Rob inte gör. Skrattar när mobbarna försöker retas henne, slår tillbaka när de slår. Och släpper ut sina känslor så att det blixtrar om henne. Tillsammans besöker de tigern. Sixtine anser att de genast måste dyrka upp buren och befria den. Rob är inte lika säker. Tigern gör honom lycklig. Till sist inser Rob och Sixtine att saker som minnen, sorg och tigrar, inte kan låsas in för alltid. Pressröster om Tigern: Tigern är rasande snyggt skriven /.../ Ulla Roseens inkännande översättning är värd ett extra applådtack. Helsingborgs Dagblad Jag är just nu så tagen av amerikanska Kate DiCamillos "Tigern" att jag vill påstå att den är just lysande. Dagens Nyheter DiCamillo har en tjusande förmåga att hantera berättandet, att växla mellan spännande och överraskande ögonblick. Svenska Dagbladet Av till synes obetydliga skärvor fogar Kate DiCamillo ihop en vacker mosaik som vibrerar av liv. Borås Tidning (DiCamillo) berättar livsbejakande klokt om både gott och ont /.../ En utmärkt godnattsaga för främjandet av kreativa drömmar. Hudiksvalls TIdning Omöjligt att förbli oberörd av berättelsen. Tidningen Kulturen DiCamillo balanserar berättelsen fint mellan spänning och känsla, inte minst i dialogen som fångar både vardag och symbolik. Det är en stark bok, som inte väjer för de svåra frågorna. Smålandsposten Mycket skickligt har kate vävt en historia som förtjusar och förtrollar, som får en att skratta och gråta med Rob och Sixtine. Den är ljuvlig! Bokmalen