-
Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono,...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2014. 157 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Förlagets dekorerade kartonnage.
Anmärkningar: något litet slitage på ryggens över- och underkanter samt små stötmärken på pärmens nedre hörn. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287580
- Titel
- Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono, menrui & andra japanska rätter
- Författare
- Melin, Robert
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Japansk mat i stor bredd och med enkla instruktioner, vackra bilder och massor av inspiration. Denna bok får den matintresserade läsaren att fatta mod och bli en kökssamuraj. Detta är Robert Melins tredje bok. "En handbok sushi" från 2006 vart snabbt en storsäljare och följdes av "Sushi och andra japanska läckerheter" som dessutom vann pris i Grythyttan som bästa asiatiska kokbok. Nu är det tr
Grenadine 1 9789186287580 -
Njut av Sushi : en samling med över 100 läckr...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2008. 240 sidor.
Nära nyskick. Liten och behändig kokbok i fint skick. 12 x 15,5 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407510590
- Titel
- Njut av Sushi : en samling med över 100 läckra recept
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 121 x 150 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av SUSHI
En samling med över 100 läckra recept
Sushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mågsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg, ost och alla möjligaa sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fanstatiskt nyttig mat. Använd bokens inpirerande recept till att lära dig konsten att göra egna sushi. Du komemr aldrig att ångra det!
- 112 läckra recpet
- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra
tips
- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och
en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få
ett perfekt resultat
- Varje recept ör illustrerat med en inspirerande bild
som sätter fart på smaklökarna
Läsförlaget 1 9781407510590 -
Sushi & sashimi : lättlagat hemma
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427353
- Titel
- Sushi & sashimi : lättlagat hemma
- Författare
- Dag Hermelin - Pelle Svanberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste råvarorna och riskuddarna på fatet med sushi som du möter på sushibaren.
Om Pelle Svanberg och Dag Hermelin:
Pelle Svanberg är sushikock med ett förflutet från den välkända asiatiska krogen EAST i Stockholm. Dag Hermelin är skribent med gedigna kunskaper inom det asiatiska köket.
Ex på rätter i boken:
Sashimisallad
California roll
Makibuffé
Japansk Tacobuffé
Ica Bokförlag 1 9789153427353 -
En handbok Sushi
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1:a uppl. 2006. 67 sidor.
Nyskick. Gåvotillskrift från författaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329465
- Titel
- En handbok Sushi
- Författare
- Robert Melin
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 67 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 1:a 9789185329465 -
Sushi för nybörjare
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2002. 501 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Några mindre revor (-0,5-1 cm) på omslaget. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113010595
- Titel
- Sushi för nybörjare
- Författare
- Keyes, Marian
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 501 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 240 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lisa Edwards tror inte sina öron när hon får reda på av sin chef på Femme magazine att hon har blivit befordrad till chefredaktörsjobbet i?Dublin. Hon som var övertygad om att hennes nästa steg i karriären skulle vara som chef för koncernens flaggskepp på Manhattan i New York. Men istället får hon i uppdrag att starta ett nytt ungt, sexigt kvinnomagasin Colleen. Lisa känner sig förvisad till världens ände, men vägrar naturligtvis att erkänna det för någon.Ashling Kennedy blir Lisas assistent på den nya redaktionen för Colleen. Hon är Lisas totala motsats. En liten fröken Fixar-allt, som oroar sig för allt och därför alltid har handväskan full med bra-att-ha saker. Ashlings bästa väninna Clodagh Kelly borde sväva i lycksalighet. Gift med drömprinsen, mor till två underbara barn, ett underbart hus. Så varför har hon på sista tiden känt lust att kyssa en groda? Det här är en historia om tre kvinnors liv och deras längtan efter lyckan som kanske inte alltid finns där man tror.
Norstedts 1 9789113010595 -
Sushi & sashimi : lättlagat hemma
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste rå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427353
- Titel
- Sushi & sashimi : lättlagat hemma
- Författare
- Dag Hermelin - Pelle Svanberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste råvarorna och riskuddarna på fatet med sushi som du möter på sushibaren.
Om Pelle Svanberg och Dag Hermelin:
Pelle Svanberg är sushikock med ett förflutet från den välkända asiatiska krogen EAST i Stockholm. Dag Hermelin är skribent med gedigna kunskaper inom det asiatiska köket.
Ex på rätter i boken:
Sashimisallad
California roll
Makibuffé
Japansk Tacobuffé
ICA Bokförlag 1 9789153427353 -
Sushi & Sashimi. Lätta rätter, fräscha smaker
Inbunden bok. Valentin förlag. 1 uppl. 2004. 64 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 20,5 x 20,5 cm Vikt 415 g.
Inbundet laminatband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Craig Robertson. Översättning från engelskan av Monica Norberg. Ur baksidestexten: Enkla och eleganta japanska aptitretare och små läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172331150
- Titel
- Sushi & Sashimi : Lätta rätter, fräscha smaker
- Författare
- Yasuko Fukuoka
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 207 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
Valentin förlag 1 9789172331150 -
God mat från 20 länder ( de 125 recept är : V...
Inbunden bok. Semic Bokförlag. 1:a uppl. 1986. 112 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på de 125 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Pytte små revor på pärm. Bladen som nya. Inga anteckningar. Oläst. Delvis illustrerad med färg foto och svartvitta teckningar. 19,3 cm x 16,8 cm. 260 gram. (senare låda20240326 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155212964
- Titel
- God mat från 20 länder
- Författare
- Wärnling, Marianne - Björkman, Staffan
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Semic Bokförlag 1:a 9789155212964 -
Small bites : tapas, sushi, mezze, antipasti...
Inbunden bok. Penguin Books Ltd. 2005. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken är ej bläddrad i och skyddsomslaget ej kantstött.
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9781405310734
- Titel
- Small bites : tapas, sushi, mezze, antipasti and other finger foods
- Författare
- Jennifer Joyce
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 224 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Finger food for every mood and occasion, perfect for any type of entertaining. From mezze to dim sum, light, healthy and deliciously stylish recipes, with step-by-step guidance, will give you great results every time. Flexible and fast, includes secret tips and short cuts for creating amazing food, so you can't fail to impress!
Penguin Books Ltd. 9781405310734 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329465
- Titel
- En handbok Sushi
- Författare
- Robert Melin
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 67 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329465 -
Sushi : en klassisk samling japanska recept
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2007. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407503813
- Titel
- Sushi : en klassisk samling japanska recept
- Författare
- Samuels, Anna - Jordan, David - Grönberg, Astrid
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 277 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sushi
Sushi var en gång en hemlighet förbehållen japanerna men har nu blivit populärt jorden runt. Det är ett både läckert och nyttigt sätt att äta och den här samlingen innehåller såväl rätter med fisk och skaldjur som sushi med kött och fågel, grönsaker och tempura. Recepten är häpnadsväckande enkla och kräver bara några få specialredskap. Sushi är ett fanstastiskt val när man vill servera en informell lunch eller middag - för att nu inte tala om hur sofistikerad du kommer att känna dig när du kan berätta att du numera rullar din egen sushi!
Läsförlaget 1 9781407503813 -
Rå som sushi
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. 2017. 175 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
9789127149618 -
50 myter om hållbarhet sant och falskt om all...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Lava Förlag. uppl.1. 2018. 344 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188799135
- Titel
- 50 myter om hållbarhet : Sant och falskt om allt från kaffe, shopping, flyg
- Författare
- Cederberg Wodmar, Jessica
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 163 x 198 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I 50 myter om hållbarhet guidar en av Sveriges mesta hållbarhetsexperter, Jessica Cederberg Wodmar, oss genom komplexa frågor och den senaste forskningen samtidigt som hon slår hål på myter om hållbarhet. Personligt, utan pekpinnar och med stor optimism visar hon vad som är betydelsefullt och vad som inte är det. Och hur hållbarhetstänkandet kan genomsyra alla delar av livet. Boken ger läsaren verktyg för att leva hållbart på ett enkelt och smart sätt. För som Jessica skriver, hållbarhet handlar verkligen inte om att gå runt och ha ångest. Hon vill i stället hjälpa människor att förstå och navigera i hållbarhetsbegreppen och känna stolthet över den hållbarhet just du bidrar med!"En lättläst bok med viktigt innehåll som ger kunskap till ala och envar." - Agneta Norrgård, SVTs Gokväll"Personligt, utan pekpinnar och med stor optimism visar hon vad som är betydelsefullt och vad som inte är det. Och hur hållbarhetstänkandet kan genomsyra alla delar av livet." - Bokbloggerskan"Det bästa med 50 myter om hållbarhet är att jag får tips hur jag ska tänka i vardagen och enkla sätt att spara på jordens sinande resurser. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något tycks vara det återkommande mottot. Det tror jag är en sund inställning att förhålla sig till." - Fru E:s böckerLäs bland annat om följande myter:Shopping gör skillnad i hållbarhet! - JAOtvättad frukt en livsfara! - NEJHej till granne räcker långt! - JAÅtervinning en bluff! - NEJVi måste sluta flyga! - NEJKlädd i kemikalier! - JAVi blir sjukare med ett varmt klimat - JA
9789188799135 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153427353
- Titel
- Sushi & sashimi : lättlagat hemma
- Författare
- Dag Hermelin - Pelle Svanberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste råvarorna och riskuddarna på fatet med sushi som du möter på sushibaren.
Om Pelle Svanberg och Dag Hermelin:
Pelle Svanberg är sushikock med ett förflutet från den välkända asiatiska krogen EAST i Stockholm. Dag Hermelin är skribent med gedigna kunskaper inom det asiatiska köket.
Ex på rätter i boken:
Sashimisallad
California roll
Makibuffé
Japansk Tacobuffé
9789153427353 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153427353
- Titel
- Sushi & sashimi : lättlagat hemma
- Författare
- Dag Hermelin - Pelle Svanberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste råvarorna och riskuddarna på fatet med sushi som du möter på sushibaren.
Om Pelle Svanberg och Dag Hermelin:
Pelle Svanberg är sushikock med ett förflutet från den välkända asiatiska krogen EAST i Stockholm. Dag Hermelin är skribent med gedigna kunskaper inom det asiatiska köket.
Ex på rätter i boken:
Sashimisallad
California roll
Makibuffé
Japansk Tacobuffé
9789153427353 -
Sushi för nybörjare
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2002. 501 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick. Boken är i mycket gott skick men främre pärmen är skadad och "hopväxt" med skyddsomslaget.. Den vita linjen på bilden finns inte i verkligheten. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 911301059X
- Titel
- Sushi för nybörjare
- Författare
- Keyes, Marian
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 501 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 240 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lisa Edwards tror inte sina öron när hon får reda på av sin chef på Femme magazine att hon har blivit befordrad till chefredaktörsjobbet i?Dublin. Hon som var övertygad om att hennes nästa steg i karriären skulle vara som chef för koncernens flaggskepp på Manhattan i New York. Men istället får hon i uppdrag att starta ett nytt ungt, sexigt kvinnomagasin Colleen. Lisa känner sig förvisad till världens ände, men vägrar naturligtvis att erkänna det för någon.Ashling Kennedy blir Lisas assistent på den nya redaktionen för Colleen. Hon är Lisas totala motsats. En liten fröken Fixar-allt, som oroar sig för allt och därför alltid har handväskan full med bra-att-ha saker. Ashlings bästa väninna Clodagh Kelly borde sväva i lycksalighet. Gift med drömprinsen, mor till två underbara barn, ett underbart hus. Så varför har hon på sista tiden känt lust att kyssa en groda? Det här är en historia om tre kvinnors liv och deras längtan efter lyckan som kanske inte alltid finns där man tror.
Norstedts 1 911301059X -
Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 2017. 175 sidor.
Nära nyskick. Boken är i det näsmaste oläst och i nyskick. Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekn läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
Natur & Kultur Allmänlitt. 9789127149618 -
Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono,...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2014. 157 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287580
- Titel
- Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono, menrui & andra japanska rätter
- Författare
- Melin, Robert
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Japansk mat i stor bredd och med enkla instruktioner, vackra bilder och massor av inspiration. Denna bok får den matintresserade läsaren att fatta mod och bli en kökssamuraj. Detta är Robert Melins tredje bok. "En handbok sushi" från 2006 vart snabbt en storsäljare och följdes av "Sushi och andra japanska läckerheter" som dessutom vann pris i Grythyttan som bästa asiatiska kokbok. Nu är det tr
Grenadine 1 9789186287580 -
Frederik Zälls bästa asiatisk mat sushi, szec...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2022. 73 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397966
- Titel
- Frederik Zälls bästa asiatisk mat sushi, szechuan, korean BBQ
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 73 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 338 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter ett flertal resor till en mängd olika städer och områden i Japan så har receptsamlingen växt och när Frederik Zäll samlar recept så blir det så klart en kokbok efter inte alltför lång tid. Den givna Sushin, tillsammans med favoritkryddan Szechuanpeppar sitter i mitten av bokens tema - Frederik bästa asiatiska recept, med extra fokus på Japan, Kina & Sydkorea. Smaker som sticker ut är så klart den underbara Szechuanpepparn, men även Sydkoreansk Barbecque och givetvis Sushi. Hur kokar man Sushiris på rätt sätt? Vad behöver man för att kunna göra en Bibimbap? Hur gör man en Szechuan Red Oil eller en Chicken Kung Pow? I boken finner ni svaren. Utöver de tre huvudkategorierna Japan, Kina & Sydkorea har Frederik också samlat ihop sina absoluta favoriter från andra asiatiska länder som till exempel Malaysia, Indien och Thailand.
Stevali 1 9789188397966 -
5 x Marian Keyes: 1. Kvinnan som stal mitt li...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 463 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Feelgood. (Av förf. utg.: Kvinnan som stal mitt liv; Oväntat besök på Star Street; Är det någon där?; Tankar från sängkanten; Sushi för nybörjare; Änglar; Sista chansen; Å andra sidan; En förtjusande man; På egen hand; Hemligheten på Mercy Close; En ovänt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts 1 -
Sushi för nybörjare
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2003. 501 sidor.
Mycket gott skick. Feelgood. (Av förf. utg.: Kvinnan som stal mitt liv; Oväntat besök på Star Street; Är det någon där?; Tankar från sängkanten; Sushi för nybörjare; Änglar; Sista chansen; Å andra sidan; En förtjusande man; På egen hand; Hemligheten på Mercy Close; En ovänt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172633751
- Titel
- Sushi för nybörjare
- Författare
- Keyes, Marian
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 501 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 240 mm
- Vikt
- 818 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lisa Edwards tror inte sina öron när hon får reda på av sin chef på Femme magazine att hon har blivit befordrad till chefredaktörsjobbet i…Dublin. Hon som var övertygad om att hennes nästa steg i karriären skulle vara som chef för koncernens flaggskepp på Manhattan i New York. Men istället får hon i uppdrag att starta ett nytt ungt, sexigt kvinnomagasin Colleen. Lisa känner sig förvisad till världens ände, men vägrar naturligtvis att erkänna det för någon.
Ashling Kennedy blir Lisas assistent på den nya redaktionen för Colleen. Hon är Lisas totala motsats. En liten fröken Fixar-allt, som oroar sig för allt och därför alltid har handväskan full med bra-att-ha saker. Ashlings bästa väninna Clodagh Kelly borde sväva i lycksalighet. Gift med drömprinsen, mor till två underbara barn, ett underbart hus. Så varför har hon på sista tiden känt lust att kyssa en groda? Det här är en historia om tre kvinnors liv och deras längtan efter lyckan som kanske inte alltid finns där man tror.
Marian Keyes är en av de mest populära författarna i Sverige och andra länder just nu. Hon har haft enorma försäljningsframgångar med sina tidigare romaner Vattenmelonen, En oväntad semester, När Lucy Sullivan skulle gifta sig och Sista chansen. Flera av hennes romaner har under förra året legat på pockettoppens tio-i topp-lista och hon har också fått utmärkelsen Guldpocket för bäst sålda utländska roman 2001.
Norstedts 1 9172633751 -
SUSHI
Häftad bok. Apple Press. 2008. 160 sidor.
ISBN 9781845432522
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obetydliga märken på de mjuka pärmarna med invikta flikar. – Se fler bilder! ––
The freshness, simplicity and superb presentation of sushi is as much a feast for the eyes as it is for the palate.
• Sushi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKApple Press 9781845432522 -
Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono,...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2014. 157 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287580
- Titel
- Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono, menrui & andra japanska rätter
- Författare
- Melin, Robert
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Japansk mat i stor bredd och med enkla instruktioner, vackra bilder och massor av inspiration. Denna bok får den matintresserade läsaren att fatta mod och bli en kökssamuraj. Detta är Robert Melins tredje bok. "En handbok sushi" från 2006 vart snabbt en storsäljare och följdes av "Sushi och andra japanska läckerheter" som dessutom vann pris i Grythyttan som bästa asiatiska kokbok. Nu är det tr
Grenadine 1 9789186287580 -
Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 1:2 uppl. 2018. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
Natur & Kultur Allmänlitt. 1:2 9789127149618 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829009379
- Titel
- Sushi
- Författare
- Yamamoto, Katsuji - Hicks, Roger W. - Lidfeldt, Torun
- Förlag
- Köln : Könemann
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829009379 -
Leif Mannerströms bästa : från husmanskost ti...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 120 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035369
- Titel
- Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 441 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken till svenska råvaror är stark. Men för all del, utländska influenser är alltid välkomna. Bara vi inte glömmer sillen, strömmingen och husmanskosten!
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Leif Mannerström är en stjärnprydd kock, restauratör och kokboksförfattare. Han drev Sjömagasinet i Göteborg i 16 år, han har gett ut ett helt gäng kokböcker och fått priser för flera av dem. Under vintern 2011 är han en av jurykockarna i TV 4:s program Sveriges mästerkock.
Som en mattraditionens inspiratör och ambassadör talar sig Mannerström alltid varm för svensk husmanskost, och där inkluderas förstås den älskade sillen och strömmingen. Skaldjur i alla former är en favorit, vilt likaså. Ja, all mat är underbar enligt Leif Mannerström, bara den lagas med bra råvaror, omsorg och glädje. "Ingen pimpinett mat här inte!", som han själv säger.
Den här samlingen tar från Sill och strömming, Viltkokboken, Skaldjurskokboken och Husmanskonst.
Norstedts 1 9789113035369 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329465
- Titel
- En handbok Sushi
- Författare
- Robert Melin
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 67 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329465 -
Avokado kokboken ( orig. titel : The Avocado...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1:a svenska uppl. 2017. 112 sidor.
Nära nyskick. Se namnen på de 61 recept inom parenteser på titel sidan där uppe! Pärm sliten på kanter. Bladen i ny skick. Inga anteckningar. Lagom illustrerad med färg bilder. 19,6 cm x 17,7 cm. 387 gram. (låda20231220-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163614736
- Titel
- Avokado kokboken
- Författare
- Thomas, Heather
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 197 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem älskar inte avocado? Smak, textur, färg, form och massor med nyttiga
vitaminer och proteiner och allt i sin egen lilla behändiga förpackning!
I den här kokboken spelar avokadon huvudrollen, och gör det med bravur.
Här finns recept på allt som du någonsin önskat dig, från välkända
favoriter som mexikanska burritos och sushi till mer nyskapande kreationer
som avokadopesto och krämig avokadofrittata här finns till och med
recept på fantastiska efterrätter!
Pagina Förlags 1:a svenska 9789163614736 -
Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono,...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2014. 157 sidor.
Nära nyskick. Här har vi en bok som är proppfull med lättöverskådliga recept på sushi och andra japanska maträtter. Väl lämpad dig som älskar matlagning eller helt enkelt gillar att prova på något nytt.
Boken är lätt kantstött. Utöver det inga skadade sidor eller kl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287580
- Titel
- Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono, menrui & andra japanska rätter
- Författare
- Melin, Robert
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Japansk mat i stor bredd och med enkla instruktioner, vackra bilder och massor av inspiration. Denna bok får den matintresserade läsaren att fatta mod och bli en kökssamuraj. Detta är Robert Melins tredje bok. "En handbok sushi" från 2006 vart snabbt en storsäljare och följdes av "Sushi och andra japanska läckerheter" som dessutom vann pris i Grythyttan som bästa asiatiska kokbok. Nu är det tr
Grenadine 1 9789186287580 -
Njut av Sushi : en samling med över 100 läckr...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2008. 240 sidor.
Gott skick. Visst hanteringsslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407510590
- Titel
- Njut av Sushi : en samling med över 100 läckra recept
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 121 x 150 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av SUSHI
En samling med över 100 läckra recept
Sushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mågsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg, ost och alla möjligaa sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fanstatiskt nyttig mat. Använd bokens inpirerande recept till att lära dig konsten att göra egna sushi. Du komemr aldrig att ångra det!
- 112 läckra recpet
- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra
tips
- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och
en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få
ett perfekt resultat
- Varje recept ör illustrerat med en inspirerande bild
som sätter fart på smaklökarna
Läsförlaget 1 9781407510590
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn