Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Perfekt uppförande: Om samspelet mellan dig och din häst

Perfekt uppförande: Om samspelet mellan dig och din häst

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2004. 224 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (Oskars)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137125753
Titel
Perfekt uppförande: Om samspelet mellan dig och din häst
Författare
Kelly Marks
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


När Kelly Marks avslutade sin karriär som professionell tävlingsryttare hade hon av en slump kommit i kontakt med den amerikanske tränaren Monty Roberts, verklighetens ”hästviskare”. Hans numera världsberömda träningsmetoder och syn på hästar överensstämde med hennes egna funderingar och det dröjde inte länge förrän ett nära samarbete tog sin början. Idag har Kelly Marks en mycket framgångsrik egen verksamhet som tränare i England, men samarbetet med Monty Roberts fortsätter och hon har vidareutvecklat och satt sin egen prägel på hans metoder.
 Perfekt uppförande är Kelly Marks senaste bok och en storsäljare i hemlandet. I den visar hon hur uppförandet på ett naturligt vis kan vävas in i den grundläggande träningen av hästen. Att vara väluppfostrad är en fördel i livet – och det gäller även hästar. Om hästen vet att uppföra sig får den sannolikt ett lyckligt liv med omtänksamma ägare, även om den säljs flera gånger, och den har lättare att tillgodogöra sig olika former av träning. Ur ägarens synvinkel är det förstås precis vad som önskas – en häst som är lätt att handskas med, som villigt går in i transporten, som låter sig skos, klippas, undersökas av veterinär med mera. 
 Men för att hästen ska uppföra sig väl måste ägaren göra detsamma – och vara tydlig i kommunikationen med hästen. Därför är det viktigt att lära sig att tolka hästens beteende och signaler och att veta hur man själv ska uppföra sig när man arbetar med den. I den här boken visar Kelly Marks hur man med lyhördhet, respekt och tydlighet formar en tillitsfull relation med sin häst – och därmed skapar den bästa förutsättningen för framgångsrik träning. 
 Boken innehåller övningar för allt grundläggande arbete med hästen – både på ridbanan och i stallet. Här finns också ett långt avsnitt om problem av olika slag, från ovilja att gå in i transporten till rena fobier, och tips om hur de kan lösas. Instruktiva steg-för-steg-anvisningar, bilder i färg och svartvitt, checklistor, fallbeskrivningar m.m. gör detta till en lättläst och lockande handledning – inspirerande, nytänkande och kunskapsrik. 

Kelly Marks har ett förflutet som professionell jockey och internationellt framgångsrik hoppryttare. Förutom att arbeta med sin egen verksamhet har hon även skapat Monty Roberts Educational Courses, som numera finns över hela världen. Hon besöker regelbundet andra länder, däribland Sverige, och förevisar i uppmärksammade shower sina träningsmetoder på unghästar och problemhästar. I England är hon även känd från ett populärt tv-program, ”Barking Mad”.